Διαπραγμάτευση:Τελειώνει ο χρόνος και τα ταμειακά διαθέσιμα. Κλείδωσε το αφορολόγητο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔02/04/2017 - 21:32 | Author: Newsroom

Στον αέρα εξακολουθεί να βρίσκεται η επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα, πράγμα που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την ελληνική Κυβέρνηση, με δεδομένο ότι δεν τελειώνει μόνο ο χρόνος αλλά και τα ταμειακά διαθέσιμα.

“Κλείδωσε” το αφορολόγητο

Όμως σήμερα μάθαμε και από βουλευτή των ΑΝΕΛ, πόσο σκληρό θα είναι το αφορολόγητο για τους πολίτες.

Όπως αποκάλυψε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στον Real Fm, θα πέσει στα πέντε χιλιάδες εννιακόσια ευρω για τους έγγαμους και στα πέντε χιλιάδες εξακόσια ευρώ, για τους άγαμους.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ-ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 15.000€

– ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΡΟΣ: 1.400€

– Αφορολόγητο 5.900€ & συντελεστή 20%

– ΦΟΡΟΣ: 1.702€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ: 302€/χρόνο ή 25€/μήνα

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ-ΑΓΑΜΟΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 8.000€

– ΣΗΜΕΡΑ ΦΟΡΟΣ: 0€

– Αφορολόγητο 5.600€ & συντελεστή 20%

– ΦΟΡΟΣ: 368€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ: 31€/μήνα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε πως «οι απαιτήσεις των δανειστών παραμένουν, με το ΔΝΤ και την Γερμανία να βάζουν αναχώματα και να ροκανίζουν τον χρόνο, ώστε η Ελλάδα να αποδεχθεί τα σκληρά μέτρα».

Η Ελλάδα ωστόσο βρήκε έναν απρόσμενο σύμμαχο, και μάλιστα τον Σύμβουλο της γερμανίδας Καγκελαρίου, Πέτερ Μπόφινγκερ, ο οποίος τάσσεται κατά της μείωσης των συντάξεων και ζητά από όλους να δοθεί περισσότερος χώρος στην Ελλάδα!

Αγκάθια εργασιακό και ασφαλιστικό

Το ΔΝΤ, όμως, επιμένει:

– θέλει αύξηση ορίου απολύσεων & lock out

– Μείωση συντάξεων το 2019 ή το 2020

(Ή το μεγαλύτερο μέρος το 2019 και ελάχιστα το 2020)

Από την πλευρά της Αξιωματικής αντιπολίτευσης ο βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε πως «Η θέση της ΝΔ είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί. Η εξέλιξη της αξιολόγησης και το περιεχόμενό της δεν αποτελούν το κυρίαρχο επιχείρημα επί του οποίου εδράζεται το αίτημα της ΝΔ για εκλογές».

Μετά την πλειάδα υπουργών που κατηγορούν τον Γιάννη Στουρνάρα ότι πολιτικολογεί, σήμερα εκ νέου ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτέθηκε στον Κεντρικό τραπεζίτη, κατηγορώντας τον ευθέως, ότι ταυτίζεται με την ΝΔ .

antenna

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral