Διαπραγμάτευση: Συνάντηση Τσακαλώτου – Μοσκοβισί τη Δευτέρα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔27/11/2016 - 21:47 | Author: Newsroom

Σε μια κρίσιμη περίοδο των διαπραγματεύσεων, για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσχοβισί έρχεται αύριο στην Αθήνα και θα έχει συνάντηση με τον Ε.

Τσακαλώτο. Την ίδια ώρα ο υπ. Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου δηλώνει ότι η κυβέρνηση θέλει την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Το τετ α τετ ορίστηκε για αύριο το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο υπουργείο.

Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Οικονομικών θα βρεθεί ο Επίτροπος επί των οικονομικών της Ε.Ε. λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Πιέρ Μοσκοβισί θα μεταβεί στην οδό Νίκης στις 18:15 προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συνάντηση δεν θα γίνουν δηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι κ. Μοσχοβισί έχει ήδη δηλώσει υπέρ της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους.

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα
«Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το “success story” που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται», δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Εθνος της Κυριακής” ο επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, που φτάνει αύριο στην Αθήνα.
Σε ερώτηση για το αν είναι κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε την ελάφρυνση του χρέους τονίζει ότι: «σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup» και προσθέτει: «η συμφωνία του Μαϊου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων-με τρια πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν. Περαιτέρω συζητήσεις για το χρέος θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στα προγράμματα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάϊο».
Ο κ. Μοσκοβισί δηλώνει ότι είναι «απολύτως εφικτό» να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff agreement) τις επόμενες ημέρες. Στη βάση αυτής της συμφωνίας, όπως αναφέρει ο κ. Μοσκοβισί, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Αυτό, όμως, απαιτεί την πλήρη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων».
Αναφερόμενος στο «ακανθώδες ζήτημα» των αλλαγών στην αγορά εργασίας, ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι υπάρχει ακόμη κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει. Σημείωσε, όμως, ότι έχει καταγραφεί πρόοδος από τα κλιμάκια των τεχνικών αποστολών.

Loading...
  • europalso

    ideascentral