Δε «βλέπει» εκλογές ο Αλ.Τσίπρας από το Άμπου Ντάμπι…

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/12/2016 - 18:35 | Author: Newsroom

Φρενάρει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας από το Άμπου Ντάμπι, όπου βρίσκεται με αφορμή της διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCΟ, μετά τη συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ.

Ειδικότερα, σε συνομιλία που είχε με τους Έλληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της διάσκεψης και εν μέσω των διμερών επαφών του, ο πρωθυπουργός μίλησε για το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Ελλάδα και τις προοπτικές αναβάθμισης της συνεργασίας και των οικονομικών σχέσεων των δύο πλευρών.
Επιπλέον, αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον Φ. Ολάντ, με τον οποίο συζήτησαν και για τη δεύτερη αξιολόγηση.Ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε επίσης το θέμα των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με χώρες του Περσικού Κόλπου, οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και το Προσφυγικό, καθώς επίσης και οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η σημασία του για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.
Κληθείς να σχολιάσει περί σεναρίων για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αφού αναφέρθηκε σε ορισμένες χώρες που έχουν εκλογές το προσεχές διάστημα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «η μόνη χώρα που έχει ορίζοντα τριετίας για εκλογές είναι η Ελλάδα».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...


  • europalso

    ideascentral