Αχτσιόγλου: Υποβολή δήλωσης για μέρισμα και εκτός πλατφόρμας -Τι θα γίνει με τους ανέργους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔22/11/2017 - 14:37 | Author: Newsroom

Ανάλογα με τον χρόνο της ανεργίας το 2017 θα αφαιρείται αντίστοιχο ποσό από τα εισοδήματα που είχε ένας το 2016 ώστε να μην αποκλειστεί από την καταβολή του ,δήλωσε στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή η υπουργός Εργασίας

«Για την καταβολή μερίσματος θα λαμβάνονται υπόψη οι φορολογικές δηλώσεις. Επειδή θα μπορούσε να αποκλείονται κάποιοι άνθρωποι ,θα υπάρχει πρόνοια ανάλογα με το χρόνο της ανεργίας να αφαιρείται αντίστοιχο ποσό από τα εισοδήματα του 2016 για τον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων. Αν για παράδειγμα ήσουν 10 μήνες άνεργος εντός του 2017 θα αφαιρεθεί το αντίστοιχο ποσό των εισοδημάτων σου ,που αντιστοιχεί από το 2016 ώστε να περάσεις το εισοδηματικό κριτήριο και να ενταχθείς στη λήψη του μερίσματος» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός.

Παράλληλα, θα δοθεί και η δυνατότητα σε κατηγορίες,όπως οι ηλικιωμένοι να υποβάλουν δήλωση με άλλο τρόπο . «Θα φροντίσουμε ώστε να υποβάλλονται οι αιτήσεις με έναν εύκολο τρόπο για όλο τον κόσμο, να μην υπάρχει ανησυχία» ξεκαθάρισε η κα Αχτσιόγλου.

Πώς θα υποβάλετε αιτήσεις στο Τaxisnet για το κοινωνικό μέρισμα – Οδηγίες

Αναφερόμενη στη θετική ανατροπή στον προϋπολογισμό άνω του 1 δισ. ευρώ από τον ΕΦΚΑ τόνισε ότι είναι «αποτέλεσμα της αύξησης των εσόδων από μισθωτούς λόγω της μείωσης ανεργίας και της αύξησης της απασχόλησης. Ένα σημαντικό μέρος είναι από τη ρύθμιση των οφειλών και την αποτελεσματική λειτουργία του ΚΕΑΟ και υπάρχει μία μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης λόγω της εκκαθάρισης του μητρώου και όχι μη πληρωμής συντάξεων.Αν δεν πληρώναμε τις συντάξεις το κόστος θα έπρεπε να μεταφέρεται το 2018.

Είχαμε μικρή αύξηση της εισπραξιμότητας των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Το 2017 ο ΕΦΚΑ είχε προϋπολογιστεί έλλειμμα 750 εκατ. ευρώ. Τελικά ,όμως τα έσοδα του πήγαν πολύ καλά υπερκάλυψε το έλλειμμά του, έχει πλεονασματική λειτουργία και δεν θα έχει κρατική επιχορήγηση το 2018».

Η κα Αχτσιόγλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω ενίσχυση των συνταξιούχων που θα τους κοπεί το το 2018. «Θα φροντίσουμε η κατάργηση του ΕΚΑΣ να εξισορροπηθεί με άλλες δράσεις που θα κάνουμε.Αν θυμάστε τον Μάιο του 2017 , η κυβέρνηση πήρε αποφάσεις για εφαρμογή στο πλαίσιο των θετικών μέτρων, ένα σύνολο μέτρων που θα ανακουφίσουν όσους υποστούν μεγαλύτερη επιβάρυνση».

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Γιατί το χάνουν χιλιάδες άνεργοι, φιλοξενούμενοι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι

Loading...
  • europalso

    ideascentral