Αβραμόπουλος για Τραμπ: Βασιζόμαστε στη συνεργασία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔01/02/2017 - 18:35 | Author: Newsroom

Στις εξελίξεις στην Αμερική, και ιδιαίτερα στις αποφάσεις του νέου προέδρου Ντόναλτν Τραμπ για το μεταναστευτικό, όπως και στο προσφυγικό θέμα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αναφέρθηκε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Ιθαγένειας και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai Uno.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κρίνουμε, αλλά η Ευρώπη βασίζεται σε ισχυρές αξίες και δεν εννοούμε να κάνουμε παραχωρήσεις στο σημείο αυτό», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις νέες αποφάσεις του Ντ. Τραμπ σχετικά με την μετανάστευση και προσέθεσε: «Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι είναι ότι η ευρωπαϊκή πολιτική για τη μετανάστευση δεν γίνεται σε βάρος της ασφάλειας. Θα ξεκινήσουμε διάλογο με την νέα αμερικανική κυβέρνηση. Ζητήσαμε ήδη συνάντηση με τον νέο υπουργό εσωτερικής ασφάλειας».

Σε ερώτηση της Rai για το πώς θα απαντούσε η Ευρώπη αν η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσιζε να επιβάλει περισσότερους ελέγχους ή περιορισμούς για τους Ευρωπαίους πολίτες, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αφού επισήμανε ότι η ερώτηση εμπεριέχει το «αν», σημείωσε: «Αν συμβεί, θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα αντιδράσουμε, αλλά βασιζόμαστε στην πρακτική της συνεργασίας».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων, σε σχέση, τέλος, με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού σχεδίου ανακατανομής των προσφύγων, ο κύριος Αβραμόπουλος τόνισε:

«Προσπαθούμε να πείσουμε όλες τις χώρες να ενταχθούν στο πλαίσιο αυτό των μετεγκαταστάσεων. Είναι αλήθεια, όμως, ότι το 2016 μόνον 10.000 άτομα μετεγκαταστάθηκαν από την Ιταλία και την Ελλάδα, ενώ έπρεπε να είναι 160.000. Πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε το όλο σχέδιο να λειτουργήσει καλύτερα, τους τελευταίους μήνες υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα. Η Λιβύη είναι μια προτεραιότητα για μας, είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τα δίκτυα διακινητών και η πρόταση μας προβλέπει την επένδυση περισσότερων πόρων και την χρήση της νέας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής».

Loading...
  • europalso

    ideascentral