• Αυξάνονται τα οικογενειακά επιδόματα – Τί είπε η Φωτίου

  ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/05/2017 - 18:00 | Author: Newsroom

  : Τα θετικά αντίμετρα είναι η «θεμελίωση ενός νέου κοινωνικού κράτους». Αυτή είναι η άποψη που εξέφρασε από το βήμα της Βουλής χθες, κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. .

  Αναφερόμενη με λεπτομέρειες στα θετικά αντίμετρα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση, η κ. Φωτίου σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr έδωσε έμφαση στα μέτρα στήριξης των παιδιών (οικογενειακά επιδόματα, σχολικά γεύματα, βρεφονηπιακοί σταθμοί). Επισήμανε ότι διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός για το παιδί, από 650 εκατ. το χρόνο σε 1 δισ 250 εκατ. ευρώ με τα αντίμετρα, σημειώνοντας τα εξής:

  *Αυξάνονται κατά 40% τα οικογενειακά επιδόματα με έμφαση στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί, δηλαδή από 650 εκατευρώ που ήταν για 750.000 οικογένειες, θα αυξηθούν στα 900 εκατομμύρια ευρώ.

  * Όλες οι οικογένειες με ένα έως δύο παιδιά και με εισοδήματα μέχρι 27.000 ευρώ δικαιούνται δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και προσθέτουμε στους υφιστάμενους 2800 άλλους 1800 νέους.

  *Το 50% των ελληνικών οικογενειών που έχουν παιδιά από 6 έως 15 χρόνων στο δημοτικό και στο γυμνάσιο θα ωφεληθούν από τα σχολικά γεύματα. Υπολογίζεται ότι 450.000 παιδιά θα έχουν σχολικά γεύματα.

  * που αφορά το 60% του πληθυσμού που βρίσκεται σε νοίκι. Επιδοτούνται 600.000 οικογένειες με 1.000 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά.

  * Το 80% του πληθυσμού θα καλυφθεί για τη φαρμακευτική του δαπάνη, δηλαδή ατομικά εισοδήματα μέχρι 14.400 το χρόνο. Η κ. Φωτίου όμως αναφέρθηκε και στην προστασία από την ακραία φτώχεια επισημαίνοντας τα 750 εκατ ευρώ που δαπανώνται για το (). Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης πραγματοποίησε ειδική αναφορά στον εθνικό μηχανισμό που δημιουργείται, ο οποίος θα έχει τα εξής σκέλη:

  -Δημιουργούνται 254 Κέντρα Κοινότητας που πληροφορούν για τα επιδόματα όλων τις υπηρεσίες και τα προγράμματα.

  -Δημιουργούνται τρία μητρώα για πρώτη φορά συνδεδεμένα απ όλες τις βάσεις δεδομένων του κράτους.

  -Ηλεκτρονική καταγραφή όλων των ιδρυμάτων ιδιωτικών και δημοσίων.

  – Δημιουργείται ενιαία αρχή πληρωμής όλων των επιδομάτων, στο νέο .

  Καταργείται το επίδομα για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και παιδιά σε δημόσιο σχολείο

  Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...