Αθήνα: Ο Σόιμπλε αναζητεί αφορμή για τεχνητή κρίση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔25/12/2016 - 09:51 | Author: Newsroom

Στην αποκωδικοποίηση της στρατηγικής και των πραγματικών προθέσεων του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επικεντρώνεται η Αθήνα, καθώς η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς από την επόμενη ημέρα πρόκειται να εισέλθει στην κρισιμότερη ίσως φάση της και ενώ οι αντιθέσεις μεταξύ των δανειστών καθιστούν τη λύση σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες.

«Ο Σόιμπλε αναζητεί αφορμή για τεχνητή κρίση», επισημαίνει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Real.gr ανώτερη κυβερνητική πηγή, τονίζοντας ότι «η Αθήνα αποφεύγει να σηκώσει το γάντι», υπενθυμίζοντας τη φράση του Πρωθυπουργού πως «ευχόμαστε καλή καρδιά!».

Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι κύριος στόχος του Σόιμπλε δεν είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά, πρωτίστως, το γερμανικό ακροατήριο, καθώς η κυβέρνηση Μέρκελ δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά και το τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο, αλλά και τον τρόπο που μπήκε και έφυγε από τη Γερμανία ο Τυνήσιος τρομοκράτης (σκεφτείτε τι αντιδράσεις θα υπήρχαν εάν περνούσε από τα σύνορα της Ελλάδας!).

Ενόψει των γερμανικών εκλογών, μάλιστα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σκληραίνοντας τη στάση του έναντι της Ελλάδος και τονίζοντας τη «δημοσιονομική ορθοδοξία του» επιχειρεί να καλύψει το «χάντικαπ» για το προσφυγικό.

Αρκετά κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο, εκτιμούν ότι διαθέτει και έναν επιπλέον στόχο, την πτώση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα- κάτι που εμμέσως πλην σαφώς αφήνει να εννοηθεί και ο υπουργός Επικρατείας (και κυβερνητικός εκπρόσωπος) Δημήτρης Τζανακόπουλος, με συνέντευξή του στη Realnews που κυκλοφορεί.

Όσο για το εάν η Άνγκελα Μέρκελ στηρίζει ή όχι τον Σόιμπλε στην όποια στρατηγική έχει αποφασίσει; Οι όποιες ψευδαισθήσεις μάλλον έπαψαν να υπάρχουν μετά την τελευταία συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο…

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral