Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το φορολογικό πλαίσιο της ναυτιλίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/12/2016 - 11:33 | Author: Newsroom

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την τοποθέτηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. όσον αφορά στην έρευνα για το φορολογικό πλαίσιο που ισχύει για τη ναυτιλία, στην Ελλάδα.

Κύκλοι της Ακτής Μιαούλη ανέφεραν στο Νewmoney ότι περιμένουν απάντηση μέχρι τέλος του Δεκεμβρίου, το αργότερο αρχές Ιανουαρίου. Εκτιμούν δε ότι η πρόθεση της ΕΕ είναι να καταστήσει μόνιμη την έκτακτη – οικειοθελή φορολόγηση των Ελλήνων πλοιοκτητών ενώ θέλει να τους φορολογήσει και τα μερίσματα κάτι που ήδη ισχύει για τα ναυλομεσιτικά γραφεία.

Όπως έχει αποκαλύψει το Νewmoney η υπερασπιστική γραμμή της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έχει ως αποτέλεσμα να δοθούν αιτιολογημένες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει θέσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. και οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία κρίθηκαν επαρκείς. Έχουν απομείνει να συζητηθούν-απαντηθούν περί τα 12 ερωτήματα από περισσότερα από 100 που είχαν σταλεί αρχικά από τις Βρυξέλλες.

Εξάμηνη παράταση

Το βασικό θέμα είναι ο τρόπος φορολόγησης για θέματα ναυτιλίας και μόνο. Είχε δοθεί εξάμηνη παράταση από την Επιτροπή στην ελληνική πλευρά ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και οι εφοπλιστικές-ναυτιλιακές ενώσεις έχουν στείλει εδώ και μήνες, πολυσέλιδα υπομνήματα στην Επίτροπο με τα οποία απαντούσαν σε όλα τα ερωτήματα που είχαν τεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταρρίπτουν μία προς μία τις αιτιάσεις της ΕΕ ότι το φορολογικό πλαίσιο που διέπει της εταιρείες και τους πλοιοκτήτες αποτελεί κρατική ενίσχυση και πλήττει τον ανταγωνισμό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή κειμένου:

protothema

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral