Αποτελέσματα Πανελληνίων 2017 στο results.minedu.it.gov.gr και βάσεις 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔26/06/2017 - 14:25 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 26/06/2017 - 19:38

: Μεταξύ άλλων αναμένεται  άνοδος των στα παιδαγωγικά τμήματα, πτώση στα πολυτεχνικά και διατήρηση των ιατρικών στα περσινά, αρκετά υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή, Χρήστο Κάτσικα, ο οποίος μίλησε  στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Οι 85.000 υποψήφιοι θα μάθουν (την Παρασκευή) τι έγραψαν» ανέφερε ο κ. Κάτσικας, εξηγώντας πως οι αναμένεται να ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις με βάση τα παραπάνω διαθέσιμα στοιχεία, ο εκπαιδευτικός αναλυτής επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Μια πρώτη εικόνα που έχει σχηματιστεί από ένα δείγμα επιδόσεων βαθμολογιών των υποψηφίων, που έχουμε συλλέξει από βαθμολογικά κέντρα, δίνει σχηματικά το εξής: θα έχουμε σίγουρα άνοδο των βάσεων στα παιδαγωγικά τμήματα, δασκάλων και νηπιαγωγών, τα οποία επιλέγουν διπλάσιοι υποψήφιοι σε σχέση με πέρσι».

«Όσον αφορά τα πολυτεχνικά τμήματα, φέτος τα περισσότερα απ’ αυτά θα έχουν πτώση των βάσεων, διότι οι επιδόσεις στα μαθηματικά και κυρίως στον βαθμολογικό ορίζοντα 18-20 είναι πολύ χαμηλότερες από τις περσινές» ανέφερε.

Στο ύψος των περσινών (δηλαδή πάνω από τα 19.000 μόρια) αναμένεται πως θα μείνουν οι ιατρικές σχολές, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Κάτσικα, «στα περισσότερα οικονομικά τμήματα θα έχουμε πτώση των βάσεων -και κυρίως στην περιφέρεια» και «στα τμήματα τα θεωρητικά φαίνεται πως θα έχουμε μικρά σκαμπανεβάσματα και θα μείνει μεγάλος αριθμός υποψηφίων έξω από αυτά, γιατί είναι πολλοί που τα ζητάνε και είναι λιγότερες οι θέσεις που δίνονται».

Σε ό,τι αφορά νομικές σχολές, κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, «φαίνεται πως θα έχουν ίσως ένα “κλικ” ανόδου των τους σε σχέση με πέρσι» ανέφερε ο κ. Κάτσικας.

Παρ’ όλο που η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή των (http://exams.it.minedu.gov.gr) έχει ήδη ανοίξει, η πλειονότητα των υποψηφίων θα μπορεί να οριστικοποιεί τις δηλώσεις της από τις 4 Ιουλίου και μετά – και μέχρι τις 14 του ίδιου μήνα, εντός αποκλειστικής προθεσμίας. Στο ίδιο διάστημα καταθέτουν και όσοι υποψήφιοι έχουν παραπεμφθεί στις επαναληπτικές Πανελλαδικές του Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζουμε ότι οι των θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου . Οι υποψήφιοι σε Λέσβο, Χίο, Οινούσσες και Ψαρά θα μάθουν τις επιδόσεις τους μετά τις 4 Ιουλίου, αφού θα εξεταστούν σε όσα μαθήματα έχασαν λόγω σεισμών μεταξύ 28.6 και 3.7. Αρχές Ιουλίου θα βγουν και οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων, η εξέταση των οποίων συνεχίζεται ώς τις 30.6.

Βάσεις 2017: Πώς τα Mαθηματικά «βούλιαξαν» τις θετικές επιστήμες

Μηχανογραφικό: Ποιές είναι οι σύγχρονες ανάγκες της αγοράς – τι επιλογές κάνουν οι νέοι

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral