Αντωνοπούλου για το πρόγραμμα ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/04/2017 - 19:24 | Author: Newsroom
Τελευταία τροποποίηση στις 23/04/2017 - 21:23

Από τα Ιωάννινα  η κα. Αντωνοπούλου ανέφερε για το νέο πρόγραμμα   (www.oaed.gr) για 10.000 ανέργους σε δήμους

«Έχουμε την υποχρέωση να υποστηρίζουμε τους ανέργους, ώστε να μην δημιουργούνται μόνιμοι αποκλεισμοί από την αγορά εργασίας», υπογράμμισε.

«Η ανεργία λύνεται, μόνο όταν η οικονομία ανακάμπτει», ενώ έκανε ειδική αναφορά στα δύο του υπουργείου που αφορούν άνεργους ηλικίας άνω των 50 και 55 ετών.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά προσλήψεις 15 χιλιάδων ατόμων, ηλικίας 50 ετών και άνω, στον ιδιωτικό τομέα. Υποστηρίζει το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους. Ενεργοποιήθηκε πρόσφατα, είναι για 12 μήνες, ενώ στη συνέχεια ανανεώνεται για άλλους 9 μήνες.

Επίδομα ΟΑΕΔ μόνο ένας στους δέκα ανέργους!

Στο τέλος αυτής της περιόδου, η επιχείρηση είναι υποχρεωμένη να κρατήσει τον εργαζόμενο, ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΟΑΕΔ για άλλους 3 μήνες.

Έχουμε ήδη πάνω από 1.000 αιτήσεις και 1.000 προσλήψεις και φιλοδοξούμε ότι το πρόγραμμα θα δώσει μια ανάσα σε αυτές τις ηλικίες που πλήττονται από την ανεργία. Επειδή ο ιδιωτικός τομέας, δεν μπορεί πάντα να απορροφήσει ανέργους, από οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία και αν προέρχονται, ανοίγουμε το δεύτερο πρόγραμμα.

Είναι ανάλογο με το πρώτο, αφορά 10.000 συνανθρώπους μας 55 ετών και άνω, που βρίσκονται σε καθεστώς ανεργίας και τους οποίους θα μπορούν με τις ίδιες συνθήκες, να προσλάβουν επιχειρήσεις των δήμων».

ΟΑΕΔ κάρτα ανεργίας: Αναλυτικός οδηγός

ΟΑΕΔ Voucher 29-64: Ποιοί θα συνεχίσουν να παίρνουν επίδομα ανεργίας;

Loading...
  • europalso

    ideascentral