«Άνοιξε» η διαδικασία για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔12/12/2016 - 22:01 | Author: Newsroom

Άνοιξε η διαδικασία, μέσω του ιστότοπου του ΟΑΕΔ, για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ με ετήσια σύμβαση. Η κατάθεση των δικαιολογητικών ξεκίνησε από τις 12μμ της Δευτέρας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου 2016.

Η Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την κάλυψη 4.000 θέσεων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας είχαν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και όπως είχε διευκρινιστεί αργότερα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, το κόστος τους θα καλυπτόταν από τα έσοδα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών.

Στην πορεία βεβαίως τα δεδομένα –και οι εξαγγελίες- άλλαξαν. Κατόπιν της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, που ακύρωσε τον διαγωνισμό – και συνεπώς τα μεγαλεπήβολα σχέδια της κυβέρνησης- τα χρήματα εξέλιπαν.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, εξασφαλίστηκε το ποσό των 65 εκατ. ευρώ από ανακατανομή κρατικών κονδυλίων – χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται πώς έγινε η μαγική ανακατανομή και βρέθηκε περίσσευμα…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ίδια στιγμή, στο ΕΣΥ γιγαντώνεται το κύμα φυγής του προσωπικού και τα νοσοκομεία αδειάζουν από εργαζόμενους κάθε ειδικότητας. Από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και τον Μάιο του 2016 έφυγαν από το ΕΣΥ 7.695 εργαζόμενοι, ενώ τουλάχιστον 10.000 είναι καθ’ οδόν προς την έξοδο καθώς έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης. Με το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης, όπως ονομάζει ο ΟΑΕΔ, τις περίφημες «προσλήψεις» του 12μηνου του υπουργείου Υγείας, προκύπτει εύλογο το ερώτημα ποια κενά θα καλυφθούν αλλά και τι μέλλει γενέσθαι μετά την παρέλευση της 12μηνης σύμβασης στο ΕΣΥ και στις ζωές των επαγγελματιών υγείας που θα ξαναμπούν στις λίστες των ανέργων….

Loading...
  • europalso

    ideascentral