Ανατροπή με το κοινωνικό μέρισμα: Δεν θα υπολογιστεί το τεκμαρτό εισόδημα – Τα νέα κριτήρια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔24/11/2017 - 11:18 | Author: Newsroom

Ανατροπές φέρνουν οι τελευταίες αποφάσεις για το και τα που θα χρειαστούν. Μία σημαντική και θετική παράλληλα εξέλιξη είναι το γεγονός ότι δε διανεμηθεί το μέρισμα βάσει του τεκμαρτού, αλλά βάσει του πραγματικού εισοδήματος.

Παράλληλα αυστηροποιούνται κάποια κριτήρια που έχουν να κάνουν με τις και την ακίνητη περιουσία.

Το ανώτατο όριο καταθέσεων μπαίνει στα 9.000 ευρώ. Όταν οι καταθέσεις των μελών μιας οικογένειας ξεπερνούν αυτό το όριο η οικογένεια αποκλείεται από το μέρισμα. Παράλληλα το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 27.000 ευρώ, ποσό σημαντικό που καλύπτει αρκετά μεγάλο μέρος των νοικοκυριών.

Παγίδα αποτελεί ωστόσο και η ασφάλιση τουλάχιστον μία φορά σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης και για χρόνο ασφάλισης μεγαλύτερο του ενός μηνός μέχρι και 31/10/2017. Αυτό αποκλείει νέους και νέες που μένουν με τους γονείς τους και δεν εργάζονται ή έχουν εργαστεί ανασφάλιστοι για κάποιο διάστημα.

koinonikomerisma.gr: Ανατροπή στο κοινωνικό μέρισμα για το τεκμαρτό – Αυτή είναι η πλατφόρμα

Ποιοι δεν δικαιούνται

Όσοι εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας

Όσοι δηλώνουν δαπάνες για αμοιβές πληρωμάτων σκαφών αναψυχής

Όσοι δηλώνουν δαπάνες για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία

Όσοι δηλώνουν δαπάνες για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό, όπως αυτές προσδιορίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς του

Πώς θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση οι δικαιούχοι του μερίσματος

Εως το τέλος του Νοεμβρίου θα έχει ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr, ώστε να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τη λήψη του κοινωνικού μερίσματος. Η αναγκαία κοινή υπουργική απόφαση ενδέχεται να εκδοθεί ακόμη και έως το τέλος της εβδομάδας, με τα κυβερνητικά στελέχη ήδη να τροποποιούν τις αρχικές εξαγγελίες, προκειμένου να λάβουν το βοήθημα περισσότερα άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Το σύστημα θα συνδυάζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και αν αυτά δεν είναι συμβατά, τότε ο πολίτης θα ενημερώνεται πως πρέπει να πιστοποιήσει τον ΑΜΚΑ του σε ένα Κέντρο Κοινότητας. Αν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ «παντρεύονται», θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα όλα τα προσωπικά, οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία, με βάση τη δήλωση του 2016

Κοινωνικό Μέρισμα 2017: Βήμα – Βήμα η αίτηση

Loading...
  • europalso

    ideascentral