Αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔07/11/2016 - 13:53 | Author: Newsroom

Ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στην πιλοτική εφαρμογή του ΚΕΑ σε 30 δήμους, σε όλη τη χώρα

Το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε εξέλιξη έως το τέλος του έτους, καθώς εντός του 2017 πρέπει να εφαρμοστεί καθολικά σε όλη την Επικράτεια, όπως είναι μνημονιακή δέσμευση και όπως έχει καταγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. Το απευθύνεται σε πολίτες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και παρέχει τόσο οικονομική ενίσχυση όσο και συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες. Έως την καταβολή Οκτωβρίου είχαν εγγραφεί στο πρόγραμμα 39.359 δικαιούχοι. Η εκτίμηση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων είναι ότι έως το τέλος του τρέχοντος μήνα θα υπερβούν οι δικαιούχοι τους 45.000 και ίσως προσεγγίσουν τα επίπεδα των 50.000 πολιτών.

Η εισοδηματική ενίσχυση ξεκινάει από 200 ευρώ το άτομο και αυξάνεται κατά 100 ευρώ για κάθε ενήλικο και κατά 50 ευρώ το μήνα, για κάθε ανήλικο μέλος ενός νοικοκυριού. Το ΚΕΑ παρέχει επίσης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους πολίτες, παροχή σχολικών γευμάτων, ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης, στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας και σε προγράμματα που υλοποιούνται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους. Επίσης, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ έχουν κοινωνικό τιμολόγιο σε ηλεκτρική ενέργεια, ύδρευση, σε δήμους και σε δημοτικές επιχειρήσεις.

dikaiologitika.gr/

Loading...
  • europalso

    ideascentral