Αισιοδοξία στην Αθήνα για συμφωνία στο αυριανό Eurogroup

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔04/12/2016 - 16:41 | Author: Newsroom

Αισιοδοξία επικρατεί στην Αθήνα ότι μπορεί αύριο στο Eurogroup να υπάρξει συμφωνία κατά 95% σε επίπεδο Staff Level Agreement, μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη διάρκειας τεσσάρων ωρών.

Στη τηλεδιάσκεψη από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταθάκης, Έφη Αχτσιόγλου και Γιώργος Χουλιαράκης.

«Απομένουν μόνο τα εργασιακά για την επίτευξη συμφωνίας, τα υπόλοιπα όπως η διαφορά στα δημοσιονομικά και η ενέργεια μπορεί να κλείσουν και το πρωί αύριο» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Real.gr προ ολίγου υπουργός που συμμετείχε στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι πλέον βέβαιο ότι στο παρασκήνιο έχει συμφωνηθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς για να επιτευχθεί η συμφωνία έπρεπε οπωσδήποτε να συμφωνήσει σε κάθε θέμα και η Βελκουλέσκου!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες:

• Το ΔΝΤ θέτει ως κόκκινη γραμμή τη μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

• Αντιθέτως, το ταμείο συμφώνησε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2018 ανέρχεται μεταξύ 500 και 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Αθήνα επιμένει, πάντως, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί μέτρα για μετά το 2018, αντιπροτείνοντας τη συνέχιση του κόφτη για το 2019 και το 2020.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral