Άδωνις Γεωργιάδης: “Εμείς δε θα ψηφίσουμε τα μέτρα”(βίντεο)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔21/02/2017 - 21:03 | Author: Newsroom

“Εμείς το ζητούσαμε πάρα πολύ καιρό τώρα. Όσο καθυστερούν να κάνουν τη συμφωνία τόσο αυτή γίνεται χειρότερη. Και ναι, τα έδωσαν όλα και δεν πήραν τίποτα”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του σε ρ/σ.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και παλαιότερη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου. «Η κ. Αχτσιόγλου είχε δηλώσει πριν γίνει υπουργός πως θα εξορίσουν την τρόικα και πως θα επιστρέψουν οι συντάξεις στα επίπεδα προ μνημονίων. Τώρα πανηγυρίζει γιατί θα μειωθούν οι κατώτατες συντάξεις».

«Πανηγυρίζουν γιατί θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα. Συμφωνήθηκε η κυβέρνηση να προνομοθετήσει, το είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, μέτρα 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 3,6 δισ. τα οποία θα είναι στοχοπροσηλωμένα σε συντάξεις και αφορολόγητο. Τα μέτρα που πάρθηκαν είναι χωρίς ποσοτική χαλάρωση».

«Εμείς δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα. Εάν έπρεπε να δεχτούν τη μείωση συντάξεων τον Φεβρουάριο τότε έπρεπε να τα δεχτούν από τον Νοέμβριο για να φανούν στην κυβέρνηση ήρωες».

Στο τέλος αναφέρθηκε σε ένα θέμα που αφορά εργαζόμενες στα νοσοκομεία. «Καλώ τον πρωθυπουργό να παρέμβει καθώς μετά από παρεμβάσεις του κ. Πολάκη, όλες οι τραπεζοκόμοι μεγάλων νοσοκομείων, μένουν σε λίγες μέρες άνεργες. Μετά από απόφαση του υπουργού καταργήθηκαν οι εργολάβοι, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προσμετράται η προϋπηρεσία και ως εκ τούτου χιλιάδες γυναίκες μαζικά θα μείνουν στο δρόμο».

Loading...
  • europalso

    ideascentral