Α.Τσίπρας: «Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔03/02/2017 - 19:25 | Author: Newsroom

Μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υπάρχει η αποφασιστικότητα της χώρας να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία τα προβλήματα που προκύπτουν «ποντάροντας στον διάλογο και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού».

Σε δηλώσεις του μετά την Άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Μάλτα ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην αυξημένη προκλητικότητα και στρατιωτική δραστηριότητα από πλευράς Τουρκίας, τονίζοντας ότι αυτός ο δρόμος δεν οδηγεί πουθενά, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το μήνυμά του θα ληφθεί και από την άλλη πλευρά.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. προειδοποιώντας ότι αν συνεχίσει στην ίδια πορεία θα αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα, «δεν μπορεί αν παράγει περισσότερες κρίσεις από ό,τι μπορεί να διαχειριστεί, δεν μπορεί να συνεχίσει με περισσότερη λιτότητα, λιγότερη αλληλεγγύη, με αποφάσεις μη θεσμικών οργάνων πίσω από κλειστές πόρτες» υπογράμμισε.
Τόνισε ότι αν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας η Ε.Ε. μπορεί να βρεθεί μπροστά σε κρίσιμα διλήμματα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral