610.000 λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔31/10/2017 - 08:35 | Author: Newsroom

Τους 610.825 φτάνουν οι δικαιούχοι του , σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η κυβέρνηση στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Παράλληλα τονίζει ότι αυτός ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα αναμένεται να φτάσει τις 700.000.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο διάρκειας 69 δευτερολέπτων που “κλείνει” με τη φωνή του Αλέξη Τσίπρα: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Το σλόγκαν αυτό χρησιμοποιήθηκε από τον πρωθυπουργό στη διάρκεια της ομιλίας του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο, για μια σειρά δράσεις της κυβέρνησης που αφορούν υλοποίηση δεσμεύσεων της και αποκατάστασης τής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι το σλόγκαν που θα χρησιμοποιηθεί για την καμπάνια επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου σε διάφορους τομείς και ανά υπουργείο, με τη συνοδεία σποτ σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου η κυβέρνηση να εδραιώσει την πεποίθηση ότι είναι δίκαιη και να «ξηλώσει» των ισχυρισμό των αντιπάλων της ότι δήθεν «ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της

«Δίχτυ ασφαλείας για τουλάχιστον 700.000 συμπολίτες μας, που χτυπήθηκαν βίαια από την οικονομική κρίση απλώνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (). Η πρόσβαση στο πρόγραμμα είναι ανοικτή σε κάθε δικαιούχο και η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά μέσα από την απλή και φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα

Στο ΚΕΑ η πρόσβαση γίνεται με διαφάνεια και αξιοπρέπεια κάθε δικαιούχου, ανά πάσα στιγμή. Οι περισσότερες από τις απαιτούμενες πληροφορίες είναι ήδη προσυμπληρωμένες, αφού το σύστημα τραβάει δεδομένα από άλλες βάσεις δεδομένων του κράτους για την ταχύτερη και ορθότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Έτσι ο πολίτης έχει να αντιμετωπίσει την ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατία και το σύστημα είναι διαρκώς στη διάθεσή του.

Από τον Φλεβάρη του 2017 έως τον Σεπτέμβρη 2017 έχουν ενταχθεί στο σύστημα 610.825 συμπολίτες μας, οι οποίοι ήδη ωφελούνται από το πρόγραμμα, ενώ προβλέπεται μέχρι το τέλος του χρόνου οι δικαιούχοι να φτάσουν περίπου τους 700.000, ενώ η ετήσια δαπάνη θα φτάσει τα 630 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόβλεψη για το 2018 είναι για ένταξη 750.000 συμπολιτών μας και η ετήσια δαπάνη αναμένεται να φτάσει τα 760 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε τρείς πυλώνες στηρίζοντας πολύπλευρα αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος είναι η οικονομική ενίσχυση. Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση στο σύστημα ηλεκτρονικά με βάση το εισόδημα που είχε τους τελευταίους 6 μήνες, ώστε να αναπληρώνεται η απώλεια εισοδήματος το συντομότερο δυνατό. Το ΚΕΑ, όμως, δεν είναι απλά ένα πρόγραμμα οικονομικής στήριξης «επιδοματικού τύπου».

Παράλληλα με την άμεση οικονομική ενίσχυση προβλέπεται και η πρόσβαση σε μια σειρά από συμπληρωματικά προγράμματα και κοινωνικές υπηρεσίες. Αυτός είναι ο δεύτερος πυλώνας του προγράμματος που δίνει πρόσβαση στους δικαιούχους σε :

– χαμηλά κοινωνικά τιμολόγια παροχών ηλεκτρικής ενέργειας και νερού
– δωρεάν ένταξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
– δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
δωρεάν τρόφιμα

Ο τρίτος πυλώνας παρέχει πρόσβαση στην αγορά εργασίας με προγράμματα του . Το 10% των ανέργων-δικαιούχων του ΚΕΑ θα μπουν στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 13.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το ΚΕΑ αποτελεί μια ολιστική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού. Εντοπίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που μέχρι σήμερα βρίσκονταν έξω από τις παροχές του κοινωνικού κράτους και τους προσφέρει ένα μαξιλάρι προστασίας με κεντρικό στόχο να τους επανεντάξει στον βασικό κορμό μιας κοινωνίας που αναδιοργανώνεται».

Loading...
  • europalso

    ideascentral