"Βόμβα" στο βιβλίο του Ολάντ! "Πούτιν: Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία"!

🕔14/10/2016 08:37

Το καλοκαίρι του 2015 ήταν ίσως το πλέον... τεταμένο πολιτικά στην ιστορία της χώρας, τουλάχιστον μετά τη μεταπολίτευση και κάθε φορά που προκύπτει μία νέα πληροφορία για την περίοδο αυτή, το θερμόμετρο φτάνει στα ύψη.

Τελευταίο... επεισόδιο, είναι μια επικοινωνία που φέρεται να είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,...
με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, με την γαλλική latribune.fr να μεταφέρει τους διαλόγους.

Αφορμή στέκεται το βιβλίο με τον τίτλο «Ενας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», το οποίο περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σε δύο δημοσιογράφους της Le Monde. Στο βιβλίο αυτό, που κυκλοφόρησε σήμερα στη Γαλλία, ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε ότι «η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο».

Ο Πούτιν φέρεται να συνεχίζει: "Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία, για να καταλάβεις ότι δεν είναι κάτι που επιθυμούμε".

Όπως περιγράφεται στο συγκεκριμένο βιβλίο, η στάση του Φρανσουά Ολάντ ήταν η εξής: "Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ίσως για να μην θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και, δεύτερον, για να μου πει -και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος, που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί".

Για το θέμα μεταδίδει πληροφορίες και η δημοσιογράφος Θωμαϊς Παπαϊωάννου, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter. Σημαντικό είναι πως στα συγεκριμένα tweets, αναφέρεται πως η ημερομηνία κατά την οποία έγινε ο παραπάνω διάλογος, ήταν η 6η Ιουλίου του 2015, δηλαδή μία μόλις ημέρα μετά το δημοψήφισμα.
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !