Βάσεις 2016 : Υπολογίστε τα μόρια 2016 και Σύγκριση με βάσεις 2015

🕔10/06/2016 11:37

Ειδική εφαρμογή για να υπολογίσουν όλοι οι υποψήφιοι στις τα μόρια που συγκεντρώνουν ανάλογα με τις επιδόσεις που έχουν «πιάσει» σε κάθε μάθημα ανέπτυξε το υπουργείο Παιδείας.

0λοι οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2016 μπορούν να μπαίνουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://markcalc.minedu.gov.gr/ και να υπολογίσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των μορίων τους.

AdTech Ad

Εισάγοντας τους βαθμούς που πιστεύουν ότι έχουν επιτύχει σε κάθε μάθημα μπορούν να βλέπουν τα συνολικά μόρια και να συγκρίνουν με τις βάσεις εισαγωγής του 2015.

Δείτε την εφαρμογή ΕΔΩ http://markcalc.minedu.gov.gr/

Στο results.it.minedu.gov.gr στα Λύκεια και στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ

Δειτε διευκρινήσεις σχετικά με το πότε θα βγούν οι βαθμοί και πότε θα μπορούν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2016 να επεξεργαστούν τα μηχανογραφικά τους ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2016

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ 2015 ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ

Οι πρώτες εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο

1ο επιστημονικό πεδίο - Με την απώλεια των παιδαγωγικών λείπουν περίπου 2.000 θέσεις. Έτσι και οι υποψήφιοι των σχολών με μεσαία ζήτηση θα περιοριστούν σε λιγότερες θέσεις ανεβάζοντας έτσι τις βάσεις.

Γενικότερα και καθώς τα περυσινά θέματα έριξαν τις βάσεις, εφέτος αναμένεται άνοδος τόσο στις Νομικές Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όσο όμως και σε σχολές με επίσης μεγάλη ζήτηση όπως στις σχολές ΜΜΕ και Ψυχολογίας.

2ο επιστημονικό πεδίο - Σε αυτό το πεδίο όπου συγκεντρώνονται και οι περισσότερες σχολές, τα μαθηματικά είναι ένα πρόβλημα, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις λένε ότι οι υποψήφιοι δεν τα πήγαν καλά και έτσι θα υπάρξει μια κάποια συγκράτηση των βάσεων σε σχέση με πέρυσι. Οι Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να κερδίσουν το περσινό χαμένο έδαφος.

3ο επιστημονικό πεδίο - Η Βιολογία έβαλε δύσκολα στους υποψηφίους όμως και πάλι για την είσοδο στις ιατρικές σχολές ο βαθμός που θα απαιτείται θα είναι κοντά στο 19,5. Σχολές βιολογίας, οδοντιατρική, κτηνιατρικές αλλά και παραϊατρικών επαγγελμάτων αναμένεται επίσης να ανέβουν. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο και για ιστορική άνοδο των ιατρικών σχολών.

4ο επιστημονικό πεδίο - Το γεγονός ότι η είσοδος στα Παιδαγωγικά έχει γίνει δύσκολη, με αποτέλεσμα να τις επιλέγουν λίγοι, ίσως φέρει μείωση των βάσεων και εύκολη πρόσβαση σε αυτές με σχετικά χαμηλό βαθμό.

5ο επιστημονικό πεδίο - Αναμένεται πτώση των βάσεων γενικότερα καθώς οι επιδόσεις των μαθητών ως τώρα φαίνεται ότι κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.

Μετά τις 15 Ιουνίου θα μπορούν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών 2016 να παίνρωνουν κωδικούς από τα σχολεία για την ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών 2016

Η υποβολή των μηχανογραφικών αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τα μέσα περίπου του Ιουλίου ενώ αναμένεται να δωθεί παράταση όπως και πέρυσι

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !