Τσίπρας προς Ράμα: Η εθνικιστική ρητορική βλάπτει στην πρόοδο των διμερών σχέσεων

🕔22/11/2016 15:31

Μήνυμα προς την αλβανική πλευρά, ότι η εθνικιστική ρητορική δεν βοηθά στην θετική ενίσχυση των διμερών σχέσεων, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, προς όφελος τόσο του ελληνικού, όσο και του αλβανικού λαού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν τον στόχο. Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόσφατες ενέργειες, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική, της αλβανικής πλευράς, υπονομεύουν την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την πρόοδο των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα και απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, για την οποία η Ελλάδα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας συνιστά κορυφαίο ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ε

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !