Τσίπρας: Η ελάφρυνση του χρέους θα λυθεί σε λίγες εβδομάδες

🕔12/11/2016 09:11

Με άρθρο του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Εφημερίδα των Συντακτών, τονίζει πως «Δεν μπορούμε ούτε πρόκειται να αφήσουμε πίσω εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο από τα 6 χρόνια κρίσης και άγριας λιτότητας» και πως η Αριστερά ήρθε για να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Ο πρωθυπουργός στο άρθρο του στέκεται στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και τονίζει ότι: «είχαμε πει ότι μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, θα τεθούν οι όροι για την ελάφρυνση του χρέους - ενός χρέους που οι προηγούμενες κυβερνήσεις θεωρούσαν ότι είναι βιώσιμο.Παρά τις αντιδράσεις και το σκεπτικισμό η συζήτηση αυτή είναι ήδη στο τραπέζι και είναι ζήτημα λίγων εβδομάδων να έχουμε καλά νέα».

Αναφερόμενος στο θέμα της δεύτερης αξιολόγησης ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι: «είχαμε πει ότι θα κλείσει έγκαιρα, ώστε μαζί με τις αποφάσεις για το χρέος και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση, να ανοίξουν οι προϋποθέσεις για επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά. Το ίδιο λένε πλέον και οι θεσμοί. Διανύουμε το τελευταίο κομμάτι μια δύσκολης διαδρομής».

Στη συνέχεια, στρέφοντας τα πυρά του στη Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι στόχος της είναι «να φανεί χρήσιμη στους πιο ακραίους κύκλους του διεθνούς και του εγχώριου οικονομικού κατεστημένου και ταυτόχρονα να τιμωρήσει τον ελληνικό λαό που για την εμπιστοσύνη που έδειξε στην Αριστερά».

Το άρθρο του κ. Τσίπρα είναι εστιασμένο, στις σχέσεις πολιτών και Αριστεράς και σε αυτό αναφέρεται πως: «η Αριστερά και ο ελληνικός λαός γνωρίζονται πολύ καλά. Είμαστε νέοι στην εξουσία, αλλά όχι στις σχέσεις με την κοινωνία. Η Αριστερά προέρχεται από τον λαό και όχι από τα χρηματιστήρια, τις τράπεζες και τα funds. Γι’ αυτό και αντέχει».

Και συνεχίζει, «αν κάποιοι εντυπωσιάζονται από την αντοχή της κυβέρνησης, απλά δεν έχουν κατανοήσει αυτή τη στενή ιστορική σχέση που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο, ανάμεσα στην κοινωνία και την Αριστερά. Γιατί ήταν συνηθισμένοι να αντιμετωπίζουν τα πιο ευάλωτα στρώματα ως πελατειακό υποχείριο και να λογοδοτούν μονάχα στα συμφέροντα».

«Η δύναμη αυτής της κυβέρνησης είναι η εμπιστοσύνη του λαού και η σχέση τιμής που έχουμε μαζί του. Με αυτή τη δύναμη, προχωράμε με σταθερά βήματα προς τους στόχους μας. Κλείνουμε τον επώδυνο κύκλο της επιτροπείας και ανοίγουμε μια νέα σελίδα για τον τόπο», καταλήγει.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !