Τσακαλώτος προς Σκουρλέτη: Μαζί συμφωνήσαμε μαζί θα τα κάνουμε

🕔14/10/2016 23:33

Ο Πάνος Σκουρλέτης μπορεί να κράτησε αποστάσεις από την τακτική της κυβέρνησης και να τοποθετήθηκε αρνητικά για το πρόγραμμα, έλαβε όμως άμεσα απάντηση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πώς ο υπουργός Ενέργειας-Περιβάλλοντος στην ομιλία του στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκε σε πλευρές του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αλλά και στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη συζήτηση για το χρέος, ενώ υποστήριξε πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει, καθώς είναι «ένα πρόγραμμα ξένο με εμάς, ακραίο νεοφιλελεύθερο, δεν το υιοθετούμε», όπως τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

Και η απάντηση στον Πάνο Σκουρλέτη ήρθε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Το μνημόνιο δεν είναι δικό μας αλλά το σύνθημά μας πρέπει να είναι: κάθε εμπόδιο για καλό. Ολοι μαζί συμφωνήσαμε και όλοι μαζί θα εφαρμόσουμε, μαζί τα κάναμε».

Ο κ. Τσακαλώτος καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους και εμφανίσθηκε ενωτικός, κατονομάζοντας υπουργούς που εξήντλησαν κάθε διαπραγματευτική δυνατότητα πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό - από τον Ανδρέα Ξανθό και τον Γιώργο Κατρούγκαλο, μέχρι τονΓιώργο Σταθάκη, τον Νίκο Φίλη και τον Γιώργο Χουλιαράκη,

Δεσμεύθηκε τέλος να διαπραγματευτεί σκληρά η κυβέρνηση με τους θεσμούς έτσι ώστε σε έναν χρόνο από τώρα να λένε οι πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε και κέρδισε πολλά για την κοινωνία. Και αυτή η δήλωση ερμηνεύεται από κάποιους και πάλι ως απάντηση στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος στην κατακλείδα της ομιλίας του ανέφερε ότι θα ήθελε στο μέλλον οι νέοι άνθρωποι να νοιώθουν υπερήφανοι για το ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !