"Το παραμύθι της μουσικής" στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο

🕔01/12/2016 05:54

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3/12), παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη –με ελεύθερη είσοδο για το κοινό- την παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της βραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή, «Το παραμύθι της μουσικής». Την αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα συνοδεύει η μουσική του Κυριάκου Καλαϊτζίδη, την οποία ερμηνεύει επί σκηνής το καταξιωμένο μουσικό σχήμα «Εν Χορδαίς».

Η παράσταση, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, προσφέρει στο κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει μουσικά όργανα και μελωδίες της Μεσογείου, ενώ παράλληλα προσεγγίζει το θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής της.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη έχει ως εξής:

• Κυριακή 4 Δεκεμβρίου (ώρα 18:30): Παράσταση για γενικό κοινό στο θέατρο «Άνετον», στη Θεσσαλονίκη.

• Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου (ώρα 11:30): Παράσταση για σχολικές ομάδες Δημοτικού-Γυμνασίου στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη.

Η ηρωίδα του παραμυθιού, η Θεοδώρα, είναι ένα τυφλό κορίτσι. Αυτή η διαφορετικότητα την κάνει να αντιλαμβάνεται τον κόσμο μέσω των άλλων αισθήσεων, κυρίως μέσω της ακοής. Η ιδιαίτερη σχέση που αποκτά με τους ήχους την οδηγεί σταδιακά να αγαπήσει βαθιά τη μουσική. Φτάνοντας σε ηλικία γάμου, επιθυμεί να παντρευτεί μόνο μουσικό. Εκείνον όμως που η μουσική του θα κατορθώσει να της χαρίσει το φως της. Στο κάλεσμα του πατέρα της ανταποκρίνονται μουσικοί από τα πέρατα του κόσμου. Αφού η Θεοδώρα τους ακούσει όλους, πρέπει μέσα σε τρεις μέρες να επιλέξει τον έναν και μοναδικό.

Συντελεστές

Εν Χορδαίς: Κυριάκος Πετράς (βιολί, πολίτικη λύρα, νέι), Κυριάκος Καλαϊτζίδης (ούτι, τραγούδι), Άλκης Ζοπόγλου (κανονάκι), Πέτρος Παπαγεωργίου (τουμπελέκι, μπεντίρ, ρεκ), Δανιήλ Μπάρμπας (κιθάρα)

Κείμενο, αφήγηση: Βασιλική Νευροκοπλή

Μουσική: Κυριάκος Καλαϊτζίδης

Επιμέλεια προβολών: Νίκος Τερψιάδης

Τεχνική υποστήριξη: Λεωνίδας Παλάσκας

Για τις σχολικές ομάδες είναι απαραίτητη η προσυνεννόηση, ενώ για το γενικό κοινό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Ναντίνα Κυριαζή (Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 385662).

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !