"Το αντάρτικο σωτηρίας στον Πόντο και ο οπλαρχηγός Αιμίλιος Χατζηγεωργίου-Καδίογλου". Εκδήλωση στην Πτολεμαϊδα.

🕔26/10/2016 10:30
Πτολεμαΐδα
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου
Ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας και το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Το αντάρτικο σωτηρίας στον Πόντο και ο οπλαρχηγός Αιμίλιος Χατζηγεωργίου-Καδίογλου» την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στις 5:00μμ στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας.

Το βιβλίο για τον οπλαρχηγό Αιμίλιο Χατζηγεωργίου-Καδίογλου, ο οποίος μετά τη Γενοκτονία έζησε στο Ανατολικό Πτολεμαΐδας, έγραψε ο Θεοφάνης Μαλκίδης και την έκδοση ανέλαβε ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας.
Συμμετέχουν το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας, η χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας, στο χορό Σέρρα χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικού «η Ανατολή» και στο Πιτσάκ χορευτές του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.
Τα παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα το οποία θα παρατεθούν στη μνήμη του Αιμίλιου Χατζηγεωργίου- Καδίογλου είναι προσφορά του «Βερμίου Γης» της κ.Ελένης Βασιλειάδου


Πύργοι Εορδαίας
Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

Η Τοπική Κοινότητα Πύργων Δήμου Εορδαίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργων και ο Σύλλογος Ολοκαυτώματος Πύργων σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο «Κεμαλισμός και Ναζισμός: Από την Τραπεζούντα και τη Σμύρνη στο Ολοκαύτωμα στους Πύργους».
Η εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσει ο Θ. Μαλκίδης, θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Πύργων του Δήμου Εορδαίας την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 στις 7:00μμ.Νάουσα
Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας με αφορμή τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του « Έπους του 1940» πραγματοποιεί διάλεξη με θέμα: «Νάουσα- Πόντος- Βόρειος Ήπειρος: Ολοκαυτώματα και αντίσταση» το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ. στο διατηρητέο κτίριο ΤΟΥΡΠΑΛΗ ( πεζόδρομος Δ. Σολωμού ).
Ομιλητής θα είναι ο Θεοφάνης Μαλκίδης, Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !