Το 57ο ΦΚΘ συναντά το Τaratsa International Film Festival σε ένα από τα πιο όμορφα διατηρητέα της Θεσσαλονίκης

🕔06/11/2016 21:19

Μία μοναδική βραδιά γεμάτη σινεμά, μουσικές από την ομάδα του beater.gr και party διάθεση διοργάνωσαν σήμερα το Taratsa International Film Festival και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τo Taratsa International Film Festival, αφού γέμισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις αυγουστιάτικες βραδιές της Θεσσαλονίκης με κινηματογραφικές εικόνες, κάνει ένα φθινοπωρινό encore στα πλαίσια της συνεργασίας του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το Thessaloniki International Film Festival εντάσσει στο πρόγραμμα της 57ης φετινής διοργάνωσης τις βραβευμένες ταινίες του 3ου Taratsa IFF, σε μια ειδική προβολή στον 5ο και τελευταίο όροφο του ιστορικού Μεγάρου Ερμείον, στον νέο πολιτιστικό πολυχώρο «Ρετιρέ».

Πλήθος κόσμου περίμενε απο νωρίς στην είσοδο του Μεγάρου Ερμείον προκειμένου να παρακολουθήσει τις προβολές αλλά και να παραστεί στο πάρτυ που θα ακολουθήσει.

Το Μέγαρο Ερμείον

Πρόκειται για το πρώτο ίσως κτίριο εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, το οποίο χτίστηκε το 1925.

Βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου 23 ανάμεσα στην Ερμού και την Εγνατία και χτίστηκε από τους αρχιτέκτονες Σ. Μυλωνά και Α. Γεωργακόπουλο.

Χαρακτηριστικό του κτιρίου είναι τα όμορφα διακοσμημένα ταβάνια καθώς και τα μεγάλα αίθρια με εξώστες στο εσωτερικό του.

Το κτίριο για πολλά χρόνια παρουσίαζε έντονη εμπορική χρήση. Σήμερα φιλοξενεί στο ισόγειο εμπορικά καταστήματα και στους ορόφους κυρίως γραφεία.

3ο Taratsa International Film Festival | Βραβευμένες ταινίες

-Getting Fat In A Healthy Way / Как да надебелеем здравословно | Βραβείο Καλύτερης Ταινίας

Kevork Aslanyan

22' 16''

Bulgaria, 2015

Σε έναν κόσμο με ασθενή βαρύτητα όπου οι αδύνατοι άνθρωποι πετούν, ο Constantine δεν έχει αφήσει ποτέ το διαμέρισμα το οποίο μοιράζεται με τον πατέρα του Atanas. Μια μέρα όμως, η όμορφη αεροσυνοδός που μετακομίζει στην πολυκατοικία θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.

-Artun / Ártún (Βραβείο Σκηνοθεσίας)

Gudmundur Arnar Gudmundsson

21' 18''

Iceland, 2014

Ο Arnar, ένα αγόρι από μια μικρή πόλη, δεν έχει φιλήσει ποτέ του κορίτσι. Οι φίλοι του του μιλάνε για τα κορίτσια της πόλης και πως καπνίζοντας “φτιάχνονται” και γίνονται πιο προσιτά. Ο Arnar αμφιβάλει για την ιστορία τους, αλλά αποφασίζει να πάει μαζί τους και να κρίνει ο ίδιος.

-Hasti | Βραβείο Σεναρίου

Kamal Parnak

09' 33''

Iran, 2016

Το Hasti είναι η ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, για το οποίο η απώλεια της μητέρας του αποτελεί την αφετηρία για ένα εσωτερικό ταξίδι, που την οδηγεί στην κατανόηση της έννοιας του θανάτου.

-Adaptation / Adaptacja | Βραβείο Φωτογραφίας

Bartosz Kruhlik

24' 50''

Poland, 2016

Προσαρμογή: 1. Δομική ή λειτουργική εξέλιξη ενός οργανισμού με στόχο την καλύτερη επιβίωση. 2. Η διαδικασία βελτιστοποίησης κάποιου με σκοπό την καλύτερη προσαρμογή στο περιβάλλον και την αντίσταση στο άγχος. 3. Η ικανότητα της όρασης να προσαρμόζεται στο σκοτάδι.

-Duo | Βραβείο Μοντάζ

Claudia Bottino

21' 39''

France, 2015

Η αναζήτηση ενός πατέρα που πρόκειται να εισαχθεί σε ένα νοσοκομείο, ο οποίος ψάχνει ένα μέρος για τον γιο του που έχει ανάγκη φροντίδας. Μέσα σε μια μέρα, η αναζήτηση γίνεται ένα πραγματικό ταξίδι... Ίσως το τελευταίο που θα κάνουν μαζί

-.In The DMZ (500m) | Βραβείο Κοινού

Hyung Jun Jeon

16' 38''

South Korea, 2015

Από το 1953, οι κάτοικοι της κορεατικής χερσονήσου δεν μπορούν να διασχίσουν τα σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα, μιας και παρεμβάλλεται η Αποστρατικοποιημένη Ζώνη.

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !