Θ. Φορτσάκης: Η τρίτη παράταση της θητείας των σχολ. συμβούλων, αποδεικνύουν έλλειψη ορθού προγραμματισμού

🕔28/06/2016 23:10

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη ερωτά:

Με τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας προβλέπεται η παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Πρόκειται για την τρίτη παράταση της θητείας τους από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη παράταση δόθηκε με το Ν. 4327/2015 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 και η δεύτερη παράταση με το Ν. 4342/2015 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2016.
Οι σχολικοί σύμβουλοι αποτελούν στελέχη εκπαίδευσης που έχουν αξιολογηθεί και διαθέτουν υψηλά προσόντα. Η τρίτη παράταση της θητείας τους είναι σήμερα αναπόφευκτη δεδομένου ότι διαφορετικά, την 1η Σεπτεμβρίου θα κενωθούν οι σχετικές θέσεις, χωρίς να υπάρχουν αντικαταστάτες, καθώς δεν έχει κινηθεί ακόμη η διαδικασία νέων επιλογών. Οφείλεται όμως η τρίτη αυτή παράταση αποκλειστικά στην ολιγωρία του Υπουργείου. Πράγματι, οι διαδοχικές παρατάσεις δεν τιμούν το Υπουργείο Παιδείας, διότι καταδεικνύουν την παντελή έλλειψη ορθού προγραμματισμού από μέρους του, καθώς και την αναποφασιστικότητά του, ιδίως σε σχέση με τον τρόπο επιλογής των σχολικών συμβούλων. Περαιτέρω, προδίδουν ότι υπάρχουν σκέψεις υποβάθμισης του θεσμού, όπως εξάλλου διαφάνηκε και πρόσφατα, κατά τον καθορισμό του επιδόματος θέσης ευθύνης των σχολικών συμβούλων σε χαμηλό ύψος, με το Ν. 4354/2015.
Ο θεσμός των σχολικών συμβούλων είναι πολύτιμος για το εκπαιδευτικό σύστημά μας και δεν πρέπει να θιγεί.
Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στα ακόλουθο ερωτήματα:
1) Πρόκειται το Υπουργείο Παιδείας να διατηρήσει και να αναβαθμίσει το θεσμό των σχολικών συμβούλων;
2) Πρόκειται το Υπουργείο Παιδείας να καταλήξει αμέσως στο πλαίσιο επιλογής των σχολικών συμβούλων;
Ο ερωτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !