Τα Πανεπιστήμια που βγάζουν τους περιζήτητους

🕔21/11/2016 10:58

Πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ευρώπη και την Ασία φιγουράρουν στην λίστα με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που παράγουν τους πιο καταρτισμένους και τους πιο περιζήτητους εργαζομένους στον κόσμο.


Κάθε χρόνο, η ιστοσελίδα Times Higher Education δημοσιεύει την σχετική κατάταξη με τα πανεπιστήμια, από τα οποία ένα πτυχίο αποτελεί το καλύτερο εισιτήριο για την αγορά εργασίας.

Συνολικά, 11 Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τα 150 εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Το 2015 υπήρχαν 12 βρετανικά πανεπιστήμια στη σχετική λίστα ενώ το 2013, 14· είναι ευδιάκριτη μια τάση απομείωσης. Οι ΗΠΑ από την άλλη, μετρούν 37 πανεπιστήμια στον σχετικό κατάλογο και τα έξι από αυτά βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα. Πρώτο αναδείχθηκε το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (California Institute of Technology) ευρέως γνωστό με τη συντετμημένη ονομασία «Caltech».

Ο πίνακας συντάχθηκε έπειτα από μια έρευνα σε 2.500 μάνατζερ από εταιρείες εύρεσης προσωπικού σε 20 χώρες. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά που προσέχουν στους αποφοίτους και στην συνέχεια να επιλέξουν τα Πανεπιστήμια που παράγουν τους πιο περιζήτητους εργαζομένους.


Ο εκδότης του Times Higher

Read more...

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !