Στοχευμένοι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. για φοροδιαφυγή στην Αττική

🕔28/11/2016 21:26

Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεωντης φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής.


Κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν κατά το χρονικό διάστημα 19 έως 26/11/2016 ελέγχους σε επιχειρήσεις- καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε ιατρεία, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Συνολικά διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (12) επιχειρήσεις-καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και (3) ιατρεία, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε (2) περιπτώσεις και πιο συγκεκριμένα:
Σε καφετέρια, διαπιστώθηκε η μη έκδοση (46) αποδείξεων λιανικής πώλησης και κατελήφθησαν να απασχολούνται (9) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε εστιατόριο-ψητοπωλείο, διαπιστώθηκε να απασχολούνται (17) εργαζόμενοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν οι πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για τις ανωτέρω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών προστίμων.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !