ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! Οι ΗΠΑ πίεσαν τον Βαρθολομαίο για το σχίσμα στην Ουκρανία

🕔05/10/2016 16:14
ένα σχετικό ρεπορτάζ από εδώ ..
γιατί όπως λένε, η ιστορία επαναλαμβάνεται ...
Λέτε τελικά όλοι αυτοί που παριστάνουν τους "ταγούς"
και απαιτούν από τους Ορθόδοξους πιστούς τυφλή υπακοή,
και βάζουν και τους δεσποτάδες να παίρνουν τα κεφάλια όσων ευλαβών ιερέων, μοναχών ή πιστών αντιδρούν,
λέτε να μην έχουν τελικά και τόσο αγαθές προθέσεις;;;
Λέτε να λογοδοτούν "αλλού";;;

Ιστολόγιο "Ο Παιδαγωγός"

Ακολουθεί ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ (αφιερωμένο σε όσους μιλάνε για το "Φανάρι" και εκστασιάζονται)


Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έγινε από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ εμπόδισαν την Ουκρανία από το να υπερβεί το σχίσμα είκοσι χρόνια πριν...

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλεται ήταν δυνατό να ξεπεραστεί το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία πριν από είκοσι χρόνια, αλλά η πίεση του πρέσβη των ΗΠΑ στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο παρεμπόδισε την θετική αυτή εξέλιξη..

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της ουκρναικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Vasili Anisimov σε συνέντευξή του στο Radonezh Radio μίλησε για τη συνάντηση του Πατριάρχη Αλέξιου Β, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β στην Οδησσό το 1997.

«Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος πριν από τη συνεδρίαση μίλησε στους δημοσιογράφους και τους είπε ότι υπήρχε το σχίσμα των αποστατών στην Ουκρανία, και ήταν τραγικό για κάθε πρόσωπο που εντάχθηκε σε αυτό και για ολόκληρο το έθνος. Έτσι, η Οικουμενική Ορθόδοξη Εκκλησία προτρέπει όλους τους σχισματικούς να επιστρέψουν στους κόλπους της Εκκλησίας του Χριστού, η οποία είναι το UOC στην Ουκρανία. Οι πατριάρχες θα έπρεπε να υπογράψουν την δήλωση και να την μοιράσουν στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια να δώσουν μια συνέντευξη τύπου. Πήγαν να την υπογράψουν στην πατριαρχικό κατοικία του μοναστηριού», θυμάται .

Αργότερα, οι Πατριάρχες βγήκαν σιωπηλοί, μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και απομακρύνθηκαν...
"Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία τηλεφώνησε στην πατριαρχική κατοικία και είπε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες χρηματοδοτούν το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, υποστηρίζουν τον σχισματικό Φιλάρετο του αυτοαποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου» στην Ουκρανία και
Διαβάστε περισσότερα »
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !