Συνέδριο:«Η Εκπαίδευση των Νεαρών Παραβατών: Εμπειρίες, Προβλήματα και Προοπτικές»,

🕔15/01/2016 00:00
specialeducation

Διοργάνωση: Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ΕΠΑΝΟΔΟΣ (ΝΠΙΔ-Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων), Συνήγορος του Παιδιού, Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, European Prison Education Association (E.P.E.A.

HELLAS)

22, 23 & 24 Ιανουαρίου 2016, Πολυχώρος «Τσαλαπάτα», Βόλος

Στόχος του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ όλων όσοι εμπλέκονται στην εκπαίδευση νεαρών παραβατών, αλλά και η δημιουργία μιας βάσης για την ενός θεσμικού διαλόγου σχετικά με το ζήτημα αυτό. Ένας τέτοιος διάλογος είναι απαραίτητος για τη χώρα μας, ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική και οικονομική συγκυρία που οδηγεί σε όξυνση των ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ενίσχυση δομών που υπηρετούν την εκπαίδευση και την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξη νεαρών παραβατών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της πολιτείας και των θεσμών της. Προς αυτή την κατεύθυνση, το συνέδριο θα εστιάσει σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην εκπαίδευση των νεαρών παραβατών που κρατούνται στα Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων (ΕΚΚΝ), καθώς και εκείνων που έχουν τοποθετηθεί στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης. Μέσα από τις κεντρικές ομιλίες και τις θεωρητικές προσεγγίσεις θα σκιαγραφηθεί το πλαίσιο και θα τεθούν οι βασικές συντεταγμένες του συνεδρίου.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !