Συνάντηση Τσίπρα- Νοτοπούλου: Εγκαινιάζουν τα γραφεία στη Θεσσαλονίκη

🕔26/11/2016 09:43

Το πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη θα εγκαινιάσει στις 12:30 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα έχει σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων της πόλης, προκειμένου να συζητήσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα που τους απασχολούν.

Υπεύθυνη του γραφείου θα είναι η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, με σπουδές στην Ψυχολογία, η οποία είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης.

Διοικητικά το γραφείο θα υπάγεται στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Στις 11:00, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί το κέντρο διάδοσης επιστημών και μουσείο τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ» στη Θέρμη.

Ποια είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου

Επικεφαλής του γραφείου θα τεθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου, γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Νοτοπούλου ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ανοικτή Πόλη» του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, την οποία στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης το 2014.

Επίσης δραστηριοποιείται στα κοινωνικά κινήματα και στις δομές αλληλεγγύης, με έμφαση στους πρόσφυγες και γενικότερα σε άτομα που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση. Το τελευταίο διάστημα ήταν επιστημονική συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αρχή το γραφείο θα στελεχωθεί με πολύ μικρό αριθμό συνεργατών, ενώ χαμηλό θα είναι και το κόστος λειτουργίας του. Οι αρμοδιότητες του γραφείου δεν έχουν ξεκαθαριστεί, ενώ θα υπάγεται απευθείας στο Μαξίμου και ειδικά στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη εκτός από νέες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την περιοχή της Θεσσαλονίκης θα έχει και ευρύτερες χωρικές αρμοδιότητες. Επιπλέον θα παρακολουθεί και την εξέλιξη του εδώ κυβερνητικού έργου και θα είναι ο σύνδεσμος Μαξίμου-Θεσσαλονίκης-Βόρειας Ελλάδας. Κάτι όπως το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης δηλαδή, μόνον που εκεί, δηλαδή στο κεντρικό γραφείο στα αριστερά του 1ου ορόφου του Διοικητηρίου, κατοικοεδρεύει ένα στέλεχος των ΑΝΕΛ, η υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Και με θεατρικές σπουδές

Εκτός από πτυχίο στην ψυχολογία, η νέα υπεύθυνη του νεοσύστατου γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, έχει και θεατρικές σπουδές.

Η 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, παράλληλα με τις σπουδές της στο ΑΠΘ, έκανε πραγματικότητα και το όνειρό της για το θέατρο. Έτσι φοίτησε στο Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του θεάτρου Παράθλαση στη Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια μάλιστα των σπουδών της εκεί, το 2011, στο τρίο έτος, έγραψε και πρωταγωνίστησε μαζί με 18 ακόμα συμφοιτήτριες της στην θεατρική παράσταση «Η Κραυγή».

Η παράσταση προκάλεσε ποικίλα σχόλια, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Το 2011 η Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με την θεατρική ομάδα της πάντως, κατέκτησαν το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !