Συνάντηση Τσίπρα με ανωτάτους δικαστικούς το πρωί της Πέμπτης

🕔05/10/2016 23:37

Συνάντηση θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με ανωτάτους δικαστικούς αύριο το πρωί στις 9:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναλυτικά στη συνάντηση θα είναι παρόντες η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. βασιλική Θάνου, η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκος Σακελλαρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθούν συγκεκριμένα η πρόεδρος του Αρείου ΠάγουΒασιλική Θάνου, η πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου.

Την Τετάρτη παραιτήθηκαν από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ δύο αντιπρόεδροι του ανώτατου δικαστηρίου, μετά την ματαίωση της διάσκεψης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και τα όσα επακολούθησαν.

Οι αντιπρόεδροι Κατερίνα Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμμος κατήγγειλαν ως απαράδεκτη την επίκληση από τον πρόεδρο του ΣτΕ «του κλίματος που έχει διαμορφωθεί» ως λόγο ματαιώσεως της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κ. Σακελλαροπούλου που έχει διατελέσει επί χρόνια και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, αποδοκίμασε την της υποστηρικτική προς τον Πρόεδρο του ΣτΕ ανακοίνωση της Ένωσης «μετατρέποντας ουσιαστικά την Ένωση, για πρώτη, κατά την αντίληψή μου φορά, σε γραφείο τύπου του Προέδρου του Δικαστηρίου».

Ο κ. Ράμμος τόνισε από την πλευρά του ότι η άποψη «που δέχεται ότι το Δικαστήριο αντί να διασκεφθεί και να εκδώσει απόφαση επί οποιασδήποτε υποθέσεως, ανεξαρτήτως της φύσεώς της, είναι σκόπιμο να αναβάλει επ' αόριστον την διάσκεψή του με την επίκληση ενός κάποιου κλίματος (το οποίο βεβαίως το Δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει) συνιστά κατά την γνώμη μου αρνησιδικία».

Την Τρίτη, εξάλλου, επιδόθηκε το πρωί της Τρίτης στον Ισίδωρο Ντογιάκο η απόφαση του δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή στέρησης αποδοχών 40 ημερών, οδηγώντας τον σε έκπτωση από το αξίωμα του διευθύνοντος την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Ο κ. Ντογιάκος πρόσφατα επανεξελέγη στην ίδια θέση με την θετική ψήφο των συναδέλφων του, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί η επίμαχη απόφαση, θέλησαν με την ψήφο τους να στείλουν το δικό τους μήνυμα ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί στον κ. Ντογιάκο η πειθαρχική ποινή της απλής επίπληξης, ωστόσο έπειτα από έφεση που άσκησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, το θέμα Ντογιάκου επανήλθε στο δευτεροβάθμιο όργανο, το οποίο και επέβαλε βαρύτερη ποινή.

Η συγκεκριμένη πειθαρχική ποινή επιβλήθηκε στον κ. Ντογιάκο μετά τη δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του επειδή είχε δρομολογήσει την Ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με θέμα: «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών».

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου, η κίνηση θεωρήθηκε «προσπάθεια της μείωσης του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμού του προέδρου του Αρείου Πάγου και μάλιστα με παντελώς αβάσιμη αιτιολογία».

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !