Συνάντηση του περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, με τον Κινέζο πρέσβη

🕔01/10/2016 21:35

Με τον πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Ζου Ξιαολί συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο ξενοδοχείο Creta Maris της Χερσονήσου.

Η συνάντηση έγινε εν όψει της επίσκεψης πολυμελούς κινεζικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας υπό τον Λιου Γιουνσάν , μέλος της μόνιμης επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην οποία συμμετέχουν μέλη της κυβέρνησης, στελέχη υπουργείων, εμπειρογνώμονες-επιστήμονες και εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η προετοιμασία της επίσκεψης και τα θέματα των συνεργασιών όπου ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και ζήτησε την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας στον τουρισμό αλλά και στον αγροτικό τομέα με την προώθηση των εκλεκτών Κρητικών προϊόντων στην Κινεζική αγορά.

Ο πρέσβης της Κίνας μίλησε με θερμά λόγια για την Κρήτη και γενικότερα την Ελλάδα, λέγοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον στον τουρισμό, για το ελαιόλαδο, την έρευνα, ενώ έκανε αναφορά και στο ενδιαφέρον που έχουν εκφράσει δυο Κινέζικες εταιρείες για το αεροδρόμιο του Καστελίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την Κινεζική αντιπροσωπεία, που είναι προσκεκλημένη της ελληνικής κυβέρνησης, θα υποδεχθεί ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» την Κυριακή ενώ τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης θα έχει συνάντηση με την κινεζική αντιπροσωπεία στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !