Συνάντηση του υφυπουργού, Θεοδόση Πελεγρίνη, με τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα

🕔29/03/2016 13:29

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Μαρτίου 2016 στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνάντηση του Υφυπουργού, Θεοδόση Πελεγρίνη, με τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, καθώς και με τον κ. Άγγελο Καπετανίδη, υπεύθυνο για τις σχέσεις με τα σχολεία.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες συζητήθηκε η πρόοδος του πιλοτικού προγράμματος "Πρεσβευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου", σε 22 Λύκεια της χώρας. Ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τη στήριξή του κι εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τις δράσεις εξωστρέφειας που πραγματοποιούνται από τους μαθητές και τους καθηγητές στα σχολεία.

Δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε αφορά στην αναμόρφωση του συστήματος επιλογής των σχολείων που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου "EUROSCOLA", έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και το αδιάβλητο της επιλογής. Με το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται η δυνατότητα σε νέους να συναντηθούν, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι συναντήσεις αυτές, στις οποίες κάθε φορά συμμετέχουν περίπου 500 μαθητές από όλη την Ευρώπη, γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !