ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Β.Π.

🕔30/09/2016 20:17

Αθήνα 29/09/2016

Αρ.Πρωτ.590Προς

Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΥΠΕΘ

Κοινοποίηση:

Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας.&

Δ/θμιας Εκπαίδευσης ΑττικήςΠεριφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

κ. Χ.

ΛόντοΘέμα: «Διαμαρτυρία για την κατανομή πιστώσεων για το ΕΒΠ»


Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Αττικής λαμβάνοντας υπόψη του τις διαμαρτυρίες συναδέλφων από το ΕΒΠ καθώς και των γονέων μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την κατανομή πιστώσεων του ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και στα γενικά σχολεία, σε δύο διαφορετικές φάσεις,εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για τα εξής:

1.Την Τετάρτη 28/9/2016 τοποθετήθηκαν οι συνάδελφοι του ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ έπειτα από τις πιστώσεις που δόθηκαν την προηγούμενη Πέμπτη 22/9/2016. Μια εβδομάδα μετάΠέμπτη 29/9/2016 συνεδρίασε το ΠΥΣΕΕΠ για την κατανομή άλλων125 πιστώσεων αυτή τη φορά για το πρόγραμμα εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή / και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης. Η διαφοροποίηση αυτή δεν έλαβε υπόψη της την επιλογή των συναδέλφων για συγκεκριμένη θέση υπηρέτησης με βάση τα κριτήρια μοριοδότησής τους.

1.Πολλοί μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που υποστηρίζονταν στα γενικά σχολεία και είχαν μέχρι πέρσι συγκεκριμένους συναδέλφους από το ΕΒΠ ως πρόσωπα αναφοράς, καλούνται να προσαρμοστούν εκ νέου στις νέες συνθήκες και πρόσωπα, θέμα που έχει τονιστεί επανειλημμένα στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου από το ΣΕΠΕΕΑ, την ΠΟΣΕΠΕΕΑκαι συλλόγους γονέων.

2.Στη συνάντηση στις 8/9/2016 στο υπουργείο με τον κ. Κασσιανό είχε δοθεί η ενημέρωση ότι υπήρχαν ήδη οι πιστώσεις για τα ΣΜΕΑΕ και την εξατομικευμένη υποστήριξη μαθητών στα γενικά σχολεία. Επίσηςτο ΑΣΕΠ έστειλε τους πίνακες συνολικά για το ΕΒΠ.Γεννάται η απορία˙ γιατί υπήρξαν δύο διαφορετικές φάσεις κατανομής του ΕΒΠ;

Διαμαρτυρόμαστε έντονα που για άλλη μια φορά το Υπουργείο δεν μπορεί να σεβαστεί την ανάγκη των μαθητών να υποστηρίζονται και να εκπαιδεύονται από σταθερά και οικεία πρόσωπα αλλά και το δικαίωμα των συναδέλφων να επιλέξουν θέση υπηρέτησης.

Θα θέλαμε την τοποθέτησή σας αν προτίθεστε να ακολουθήσετε την ίδια τακτική με την κατανομή πιστώσεων του ΕΕΠ στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ.
alt
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !