Σε τι μας ωφελεί η κοτόσουπα όταν είμαστε άρρωστοι;

🕔25/12/2015 14:13

Η κατανάλωση κοτόσουπας είναι μία συνηθισμένη ενέργεια που κάνουμε όταν είμαστε άρρωστοι, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Τι προσφέρει, , στον οργανισμό μας αυτό το φαγητό και μας βοηθά στην καταπολέμηση της ασθένειας;

Η Δρ Τζούλιαν Σλαγκ από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Χαλ παρουσιάζει τα επιστημονικά δεδομένα:
- Το 1978, ο Marvin Sackner εκπόνησε επιστημονική μελέτη που κατέδειξε ότι η κοτόσουπα παρέχει ανακούφιση σε ασθενείς που εκδηλώνουν ρινική συμφόρηση.

- Το 1980, ο Irwin Ziment απέδειξε ότι ο ζωμός του κοτόπουλου βοηθά να μειωθεί η συσσώρευση βλέννας στους πνεύμονες και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εάν ο ζωμός περιέχει καυτερά μπαχαρικά.

- Η έρευνα του Ziment επιβεβαιώθηκε το 2000 από τον Stephen Rennard, ο οποίος υποστήριξε πως η κοτόσουπα υποστηρίζει τη δράση των λευκών αιμοσφαιρίων ενάντια στο κρυολόγημα, καθώς μειώνει την ποσότητα βλέννας στους πνεύμονες.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !