Σε αυτές τις χώρες μπορείτε να ζήσετε καλύτερα

🕔13/11/2016 09:09

Δείτε ποια χώρα κατέκτησε την πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Adtech Ad
Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κυκλοφόρησε πρόσφατα τη λίστα με τις χώρες που προσφέρουν την καλύτερη ποιότητα ζωής για το 2016.


Για να προκύψει το αποτέλεσμα αυτό, η έρευνα υπολόγισε την ισορροπία εργασίας-ζωής, τον οικονομικό πλούτο, την ασφάλεια, την εκπαίδευση και την ποιότητα του περιβάλλοντος.
Δείτε ποιες χώρες ξεχώρισαν για τη φετινή χρονιά:

alt

11. OΛΛΑΝΔΙΑ

Η βόρεια χώρα της Ευρώπης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αλφαβητισμού στον κόσμο. Ο ΟΟΣΑ διαπίστωσε ότι οι φοιτητές στην Ολλανδία σκοράρουν πάνω από το μέσο όρο στα μαθηματικά, την επιστήμη και στην ανάγνωση τεστ κατανόησης.

alt

10. ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Η χώρα έπεσε οκτώ θέσεις από τη λίστα του προηγούμενου έτους. Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού της Ισλανδίας έπεσε στο 0,7%, ενώ το 2015 βρισκόταν μόλις στο 2,6%.

alt

9. ΗΠΑ

Παρότι έπεσαν τέσσερις θέσεις από τη λίστα του προηγούμενου έτους, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή σε τομείς όπως είναι η στέγαση, το εισόδημα και ο πλούτος. Πιο συγκεκριμένα, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών κατά μέσο όρο είναι 41.071 δολάρια ανά έτος και είναι το υψηλότερο στην μελέτη του ΟΟΣΑ.

alt

8. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Στη Φινλανδία, το 4% των εργαζομένων εργάζονται πολλές ώρες, κάτι το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ (13%).

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΕΔΩ

Πηγή: Fortunegreece.com
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !