Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για το πρόγραμμα με τα κολυμβητήρια

🕔30/10/2016 20:18

Το Υπουργείο Παιδείας με απόφασή του εισάγει από τη φετινή σχολική χρονιά το μάθημα της κολύμβησης στη Γ΄ Δημοτικού υποχρεωτικά σε όλα τα σχολεία Η κολύμβηση ως μάθημα, όταν είναι σωστά οργανωμένη, έχει να προσφέρει πολλά στους μαθητές και τις μαθήτριες. Ωστόσο, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει πολλά προβλήματα, τόσα που το καθιστούν, σε πολλές περιπτώσεις, ανεφάρμοστο. Μέσα σε 90 λεπτά τα παιδιά πρέπει να επιβιβαστούν στα λεωφορεία, να φτάσουν στο κολυμβητήριο, να κατέβουν, να μπουν στα αποδυτήρια, να αλλάξουν, να γίνει η κολύμβηση, να ξεπλυθούν, να ντυθούν, να μπουν στο λεωφορείο, να επιστρέψουν στο σχολείο.

Ενδεικτικό για το βαθμό προγραμματισμού αλλά και για τις σκοπιμότητες του Υπουργείου είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί τρεις εγκύκλιοι, χωρίς καμία να διευκρινίζει: α) ποιος θα πληρώσει τελικά για τη μεταφορά των μαθητών και β) εάν οι ώρες της κολύμβησης υπολογίζονται ως διδακτικές ώρες για τους εκπαιδευτικούς – συνοδούς.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απαιτούν την ανάλογη υποδομή και την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη. Χωρίς αυτά, το όποιο εκπαιδευτικό έργο θα απαξιώνεται, θα υποβαθμίζεται και θα υλοποιείται με οικονομική επιβάρυνση των γονιών, με την απλήρωτη εργασία των εκπαιδευτικών και την σύνθλιψη των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την υλοποίηση του προγράμματος θεωρούμε την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης από το Υπουργείο ή την Περιφέρεια και την προσμέτρηση των διδακτικών ωρών σε όλους τους συναδέλφους που θα συνοδεύσουν τα τμήματα στο κολυμβητήριο.

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !