Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για την κατάσταση στην παράλληλη στήριξη

🕔14/10/2016 16:02

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής που τοποθετήθηκαν στα Ειδικά σχολεία του Συλλόγου μας (Ειδικό Καισαριανής και ΕΛΕΠΑΠ) καθώς και αυτούς των Τμημάτων Ένταξης και Παράλληλης στήριξης, σε σύσκεψη την Τετάρτη 19/10/2016 και ώρα 6.30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ( Δαμάρεως 65 Παγκράτι).

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με λογιστικές λογικές και με τον προσφιλή τρόπο του παρελθόντος «μοιράστηκαν» και φέτος οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης στην Α’ Αθήνας. Έτσι τα 212 αιτήματα για τα δημοτικά και τα 18 αιτήματα για τα νηπιαγωγεία, «βολεύτηκαν» με προσωπική απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης με 78 αναπληρωτές δασκάλους και 6 νηπιαγωγούς.

Η πραγματικότητα της Α΄Αθήνας ακολουθεί την πραγματικότητα της υπόλοιπης Ελλάδας. Παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις και δηλώσεις του υπ. παιδείας, μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1140 προσλήψεις εκπαιδευτικών Ε.Α. για περισσότερα από 5.500 αιτήματα. Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι πολλοί γονείς επιλέγουν την ιδιωτική ΠΣ, γεγονός που αναδεικνύει μια παραπέρα ιδιωτικοποίηση πλευρών της λειτουργίας του σχολείου. Ενώ δεκάδες Τ.Ε. ακόμη και νεοϊδρυμένα, παραμένουν κενά, χωρίς εκπαιδευτικούς.

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !