Σ.Ε.Π.Ε. «O Αδαμάντιος Κοραής»: Για το κλίμα ξενοφοβίας που επιχειρείται να καλλιεργηθεί μ’ αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

🕔14/10/2016 16:02

Το τελευταίο διάστημα φτάνουν διαρκώς πληροφορίες για προσπάθειες παρέμβασης διάφορων σε Συλλόγους Γονέων στα σχολεία μας, και όχι μόνο, είτε με τη γονεϊκή τους ιδιότητα είτε όχι, ενάντια στην είσοδο προσφυγόπουλων στο χώρο του σχολείου και στην ένταξή τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Προσπάθειες που επιχειρούν να καλλιεργήσουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Πρόσφατα μοιράστηκε σε Σχολείο ερωτηματολόγιο με υπογραφή «το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων» στα παιδιά, χωρίς να ενημερωθεί η διεύθυνση του Σχολείου, όπου έστρωνε το χαλί της ρατσιστικής σκέψης μιλώντας για «την αποφυγή πιθανών προβλημάτων που ενδεχομένως δημιουργηθούν από τη συνύπαρξη των παιδιών σε επίπεδο πολιτισμικό, κοινωνικό, (διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά, θρησκευτική έκφραση, συνήθειες) αλλά και πρωτίστως θέματα υγιεινής – καθαριότητας εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών προσφύγων παραμένουν δυστυχώς χωρίς βελτίωση».

Το Σωματείο καταδικάζει τέτοιες ρατσιστικές φωνές μίσους που δηλητηριάζουν τη συνείδηση ιδιαίτερα της νέας γενιάς μετατρέποντας τις θρησκευτικές και άλλες διαφορές ως «πρόβλημα συνύπαρξης», κρύβοντας κάτω από το χαλί όσους πραγματικά ευθύνονται για την αναπαραγωγή του προσφυγικού προβλήματος.

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !