Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Ψήφισμα συμπαράστασης στους εργάτες της PEPSICO -HBH

🕔05/11/2016 12:30

Ο ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της PEPSICO - HBH που δίνουν τη μάχη για να κρατήσουν τη δουλειά τους και τα δικαιώματά τους. Καταγγέλλουμε το μονοπωλιακό όμιλο PEPSICO που προκειμένου να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη του αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και εντατικοποιώντας την εργασία σε παραγωγικές μονάδες που διαθέτει αλλού, να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει περίτρανα ότι τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών είναι σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των εργατών και ότι η Εργατική Τάξη δεν έχει να περιμένει τίποτα από την ανάπτυξή τους. Ενώ ο συγκεκριμένος όμιλος είναι πρώτος στον κόσμο στα είδη που παράγει και έχει τεράστια κέρδη, δε δίστασε να στείλει στην ανεργία τόσες οικογένειες για να τα μεγαλώσει κι άλλο.

Οι μεθοδεύσεις της εταιρείας δεν ήρθαν από το πουθενά. Πατάνε και στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στην αντεργατική πολιτική αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών, όπως πρόσφατα και με την περίπτωση της LAFARGE που είπαν ότι είναι δικαίωμα του εργοδότη να απολύει όποτε θέλει.

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !