Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Όχι στο πόρισμα της επιτροπής "σοφών" - Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 17 Οκτώβρη!

🕔14/10/2016 17:26

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΣΕΠΕ: Φαλήρου

ΕΛΜΕ: Α΄ Ανατ. Αττικής, Β΄ Ανατ. Αττικής, Γ΄ Ανατ. Αττικής

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο υπουργός της κ. Κατρούγκαλος, κατ‘ εντολή του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων έχουν βάλει στο στόχαστρο ό,τι έχει απομείνει από τις Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργατικά - συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ο υπουργός εργασίας με τις δηλώσεις του για τη δήθεν "θετική κατεύθυνση" που κινείται το πόρισμα της "Επιτροπής Σοφών", μας προετοιμάζει για τον νέο κύκλο επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Με το συγκεκριμένοπόρισμα:

Η Επιτροπή για τονκατώτερο μισθό θέτει εκ των προτέρων ένα νοητό «ταβάνι» με το επιχείρημα του τι «αντέχει η οικονομία». Ένα μέρος της Επιτροπής προτείνει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, κατόπιν διαβουλεύσεων με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, μέσω Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με καθολική εφαρμογή. Ένα άλλο μέρος της Επιτροπής προτείνει τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, κατόπιν διαβουλεύσεων με τους «κοινωνικούς εταίρους» και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

Για τον κατώτατο μισθό των νέων κάτω των 25 ετών, ένα μέρος της Επιτροπής προτείνει την αντικατάσταση του κατώτατου μισθού των νέων από ένα μειωμένο κατώτατο μισθό βάσει εργασιακής εμπειρίας με ανώτατη διάρκεια τα δύο έτη, ενώ ένα άλλο μέρος της Επιτροπής προτείνει τη διατήρηση του κατώτατου μισθού των νέων με τα ισχύοντα ηλικιακά όρια.

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !