Σ.Ε.Π.Ε "Έλλη Αλεξίου": Για τη σίτιση των μαθητών στα ολοήμερα τμήματα

🕔14/10/2016 17:26

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι ΣΕΠΕ: "Ο Θουκιδίδης", "Ρόζα Ιμβριώτη"

Η σίτιση των μαθητών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και γι' αυτό άλλωστε θεωρείται και προσμετράται ως διδακτική ώρα για τον υπεύθυνο του ολοήμερου. Υπό την έννοια αυτή, δεν είναι δυνατό να μην προσμετρείται ως διδακτική ώρα σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στη διαδικασία της σίτισης, διαφορετικά είναι απλήρωτη εργασία.

Mε βάση τις αποφάσεις του Συλλόγου μας και του Κλάδου καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να πάρουν απόφαση να προσμετρούν ως διδακτική ώρα την ώρα της σίτισης για όλους τους εκπαιδευτικούς των ολοήμερων τμημάτων που λειτουργούν σε κάθε σχολείο. Συγκεκριμένα:

  1. Να συνεδριάσουν για την κατάρτιση του ωρολογίου προγράμματος και να υπολογίσουν την ώρα της σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται με αυτή.(Tα προγράμματα που κατατέθηκαν είναι προσωρινά αλλά σε κάθε περίπτωση αλλάζουν με νέα απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων).
  2. Να διαμορφώσουν το πρόγραμμα του σχολείου με βάση τον υπολογισμό και αυτών των ωρών και να το αναπτύξουν μέχρι όσες ώρες δύναται με βάση το προσωπικό που διατίθεται στη σχολική μονάδα, το νόμιμο ωράριό τους και τις συλλογικές μας αποφάσεις.
  3. Να καταθέσουν το πρόγραμμα στο/η σχολικό/ή σύμβουλο.
  4. Καλούμε κάθε σύλλογο διδασκόντων, συνάδελφο και συναδέλφισσα να μην αποδέχεται προφορικές εντολές και να ζητά έγγραφες ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε περαιτέρω κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.
  5. Εφόσον το πρόγραμμα που αποφάσισε ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν απορρίφθηκε γραπτά το εφαρμόζουμε κανονικά.

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !