Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Για τη σύσταση μηδενικών οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

🕔28/10/2016 12:34

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3391/20-10-2016) με την οποία συστήνονται πανελλαδικά 2.223 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Πληροφορικής, Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας, Καλλιτεχνικών μαθημάτων και Θεατρικών Σπουδών.

Πέρα από το ότι οι οργανικές θέσεις που συστήνονται δεν καλύπτουν τις ανάγκες των Δημοτικών Σχολείων της χώρας, αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι στα Δημοτικά Σχολεία της Λήμνου (Β΄Λέσβου), δε συστάθηκεούτε μία από αυτές τις οργανικές θέσεις ειδικοτήτων.

Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία του νησιού μας θα καλύπτονται από αυτούς τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων περιστασιακά, είτε με αναπληρωτές, (όποτε αυτοί διορίζονται στα μέσα της σχολικής χρονιάς), είτε με μετακινήσεις εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπως συμβαίνει και σήμερα σ’ ένα βαθμό, όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα υπάρχει μόνιμη κάλυψη αυτών των ειδικοτήτων από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον αξίζει να σημειώσουμε ότι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Θεατρικών Σπουδών και Καλλιτεχνικών Μαθημάτων έχουν να εμφανιστούν στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού μας, εδώ και πολλά χρόνια.

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !