Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Ανακοινώσεις για τους Αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

🕔12/11/2016 10:54

Μισθολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα και για τους αναπληρωτές

Όπως πληροφορούμαστε, το Υπουργείο πρόκειται να καταθέσει διάταξη που θα συμπεριληφθεί στο επόμενο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία θα αναγνωρίζεται και για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και για το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, η προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα μέχρι 7 χρόνια. Η αναγνώριση της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα θα αφορά τη βαθμολογική ένταξη του ανωτέρω προσωπικού μετά τη μονιμοποίησή του, ύστερα από αίτησή του.

Από την παραπάνω διάταξη, φαίνεται να γίνεται διάκριση και να θίγονται οι αναπληρωτές συνάδελφοι, αφού η αναγνώριση της προϋπηρεσίας για τη βαθμολογική ένταξη και άρα και τη μισθολογική κατάταξη των εκπαιδευτικών θα γίνεται μετά τη μονιμοποίησή τους.

Με δεδομένη την πολιτική μηδενικών μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και τον εγκλωβισμό χιλιάδων συναδέλφων στην κατάσταση του «μόνιμου αναπληρωτή», οι εργαζόμενοι αυτοί που αποτελούν ένα σημαντικό και ολοένα αυξανόμενο μέρος των εργαζομένων στην εκπαίδευση, δεν επωφελούνται καθόλου ως προς το μισθό τους από τη διάταξη αυτή.

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !