Πως θα καταπολεμήσετε με φυσικό τρόπο τον πονόλαιμο το καλοκαίρι

🕔06/06/2016 15:41

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, ωστόσο οι πολλές εναλλαγές της θερμοκρασίας αλλά και η μεγάλη απόκλισή της από το πρωί έως το βράδυ, έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε επιρρεπείς στο κρυολόγημα με κύριο χαρακτηριστικό τον πονόλαιμο.

Ιδιαίτερα ευάλωτα είναι τα , αφού το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και ο οργανισμός τους δεν διαθέτει όλα τα απαραίτητα αντισώματα, τα οποία αποκτά σταδιακά.

AdTech Ad

Ο πονόλαιμος οφείλεται κυρίως σε ιογενείς λοιμώξεις, τα συμπτώματα των οποίων υποχωρούν μετά την 3η ή την 4η ημέρα στο 40% των πασχόντων και στο 80% μέσα σε 7 ημέρες, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας ενω συνήθως δεν είναι απαραίτητη η λήψη αντιβίωσης.

d7de341769b1344e0d9ad6754ff103f3 L

Τι μπορείτε να κάνετε;

- Η καλή διατήρηση της ενυδάτωσης του σώματος και ειδικότερα του φάρυγγα είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μεριμνήσετε. Να έχετε μαζί σας νερό και να πίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αν ο λαιμός είναι ερεθισμένος ( σε φλεγμονή).
- Προτιμήστε τους φρέσκους χυμούς, καθώς οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C θεωρείται ότι βοηθούν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες να έχουν καλύτερη άμυνα απέναντι στις ιώσεις έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά το κρυολόγημα.
- Πιείτε ζεστό αραιωμένο τσάι με λίγο μέλι
- Κάντε γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο αρκετές φορές τη μέρα
- Χρησιμοποιήστε συσκευή ατμού ή υγραντήρα στο υπνοδωμάτιό σας
- Αποφύγετε οπωσδήποτε το κάπνισμα αλλά και το παθητικό κάπνισμα
- Μην καταναλώνετε κρύες ή καυτερές τροφές
- Μην παίρνετε μόνοι σας και χωρίς ιατρική συνταγή αντιβίωση, γιατί με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται ανθεκτικά στελέχη μικροβίων στον οργανισμό σας.
- Αερίστε καθημερινά το σπίτι για αρκετή ώρα κάθε φορά

Ζητήστε ιατρική φροντίδα και συμβουλή εάν :

- Έχετε δυσκολία στην κατάποση ή στην αναπνοή
- Κουράζεστε εύκολα
- Έχετε πύον στο πίσω μέρος του λαιμού
- Έχετε πονόλαιμο που διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα

Κων. Χρηστίδης Δντης ΩΡΛ τμήματος Νοσ. Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού “Κοργιαλένειο - Μπενάκειο”

Πηγή κειμένου:

onmed

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !