Πώς θα καταπολεμήσετε με φυσικό τρόπο τον πονόλαιμο το καλοκαίρι

🕔06/06/2016 08:03

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, ωστόσο οι πολλές εναλλαγές της θερμοκρασίας αλλά και η μεγάλη απόκλισή της από το πρωί έως το βράδυ, έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε επιρρεπείς στο κρυολόγημα με κύριο χαρακτηριστικό τον πονόλαιμο.

Ιδιαίτερα ευάλωτα είναι τα , αφού το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και ο οργανισμός τους δεν διαθέτει όλα τα απαραίτητα αντισώματα, τα οποία αποκτά σταδιακά.

Ο πονόλαιμος οφείλεται κυρίως σε ιογενείς λοιμώξεις, τα συμπτώματα των οποίων υποχωρούν μετά την 3η ή την 4η ημέρα στο 40% των πασχόντων και στο 80% μέσα σε 7 ημέρες, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας ενω συνήθως δεν είναι απαραίτητη η λήψη αντιβίωσης.

Τι μπορείτε να κάνετε;

- Η καλή διατήρηση της ενυδάτωσης του σώματος και ειδικότερα του φάρυγγα είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να μεριμνήσετε. Να έχετε μαζί σας νερό και να πίνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα αν ο λαιμός είναι ερεθισμένος ( σε φλεγμονή).

- Προτιμήστε τους φρέσκους χυμούς, καθώς οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C θεωρείται ότι βοηθούν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες να έχουν καλύτερη άμυνα απέναντι στις ιώσεις έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά το κρυολόγημα.

- Πιείτε ζεστό αραιωμένο τσάι με λίγο μέλι

- Κάντε γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο αρκετές φορές τη μέρα

- Χρησιμοποιήστε συσκευή ατμού ή υγραντήρα στο υπνοδωμάτιό σας

- Αποφύγετε οπωσδήποτε το κάπνισμα αλλά και το παθητικό κάπνισμα

- Μην καταναλώνετε κρύες ή καυτερές τροφές

- Μην παίρνετε μόνοι σας και χωρίς ιατρική συνταγή αντιβίωση, γιατί με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται ανθεκτικά στελέχη μικροβίων στον οργανισμό σας.

- Αερίστε καθημερινά το σπίτι για αρκετή ώρα κάθε φορά

Ζητήστε ιατρική φροντίδα και συμβουλή εάν :

- Έχετε δυσκολία στην κατάποση ή στην αναπνοή

- Κουράζεστε εύκολα

- Έχετε πύον στο πίσω μέρος του λαιμού

- Έχετε πονόλαιμο που διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !