Ποιους αφορά ο αυτόματος συμψηφισμός για οφειλές προς την εφορία

🕔24/10/2016 16:59

Μπορεί το σύνηθες των τελευταίων ετών να είναι οι φορολογούμενοι που να αδυνατούν να ανταποκριθούν στο «βαρύ φορτίο» των υποχρεώσεών τους, όμως, υπάρχουν κι εκείνοι που πλήρωσαν στην εφορία περισσότερα από όσα έπρεπε κανονικά.

Και μάλιστα δεν είναι λίγοι: ανέρχονται σύμφωνα με εκτιμήσεις σε 150.000 άτομα περίπου.

Οι συγκεκριμένοι δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματά τους. Θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν άλλες βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) θα ενεργοποιήσει τις επόμενες μέρες τη διαδικασία αυτόματου συμψηφισμού των ποσών που αφορούν σε υπερείσπραξη με αυτές τις οφειλές.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει και η διαδικασία που αφορά στον αυτόματο συμψηφισμό επιστροφής φόρου με οφειλές προς την εφορία.

Ήδη πολλοί φορολογούμενοι- από τους 1,012 εκατ. που δικαιούνται επιστροφής μόνο από τον φετινό φόρο εισοδήματος- προσήλθαν στις εφορίες για να κάνουν τον συμψηφισμό με οφειλές κυρίως για τον ΕΝΦΙΑ.

Η διαδικασία του αυτόματου συμψηφισμού θα γίνει μέσα από τη νέα εφαρμογή του Taxisnet η οποία θα μπει σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες.

enikonomia

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !