Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς»

🕔30/11/2016 13:19

Κατηγορηματικός στο θέμα της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς» εμφανίστηκε, ο Αναστάσιος Πετρόπουλος.

«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν τέθηκε καθόλου στη συζήτηση με τους δανειστές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στον ΑΝΤ1 απαντώντας σε ερώτηση για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητά μειώσεις από 1,8% έως 42,4% στις κύριες συντάξεις και κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς».

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά αναμένονται μειώσεις του ΕΚΑΣ από 30 έως 40%, με στόχο να εξοικονομηθούν 431 εκατομμύρια ευρώ. «Προσπαθήσαμε να κάνουμε κατανομή της επιβάρυνσης για το ΕΚΑΣ» είπε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων τονίζοντας ότι το 2018 θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων κατά 1,9% εφόσον υπάρξει καλυτέρευση των δεικτών στην Οικονομία.

Όσον αφορά στα «μπλοκάκια» μετά τη νέα ρύθμιση ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι ένας εργαζόμενος που λαμβάνει για παράδειγμα 200 ευρώ με μπλοκάκι, η εισφορά που καλείται να πληρώσει είναι 45 ευρώ. «Αυτό γιατί δεν θα ασφαλίζεται σαν να είναι αυτοτελής η σύνταξη με μπλοκάκι. Ενώ μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένος να ασφαλίζεται στην κατηγορία του ΟΑΕΕ» εξήγησε.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !