Πέμπτη 7 Απρίλη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο! Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας! Απεργιακή συγκέντρωση 10:30 π.μ. Ομόνοια

🕔05/04/2016 07:30

Παλλήνη: 4-4-2016 Προς

Αριθμ. Πρωτ.: 27 τα μέλη του συλλόγου μας

Πέμπτη 7 Απρίλη όλοι και όλες στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο!

Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας!

Απεργιακή συγκέντρωση 10:30 π.μ. Ομόνοια

Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο»

Είναι ώρα ευθύνης και απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα!

Τώρα απεργιακός ξεσηκωμός!

üΝα μη περάσει ο νόμος λαιμητόμος που κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση.

üΝα μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν πτωχοκομείου.

üΝα μην αφήσουμε την κοινωνική ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των μεγαλεμπόρων υγείας..

üΝα πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.

üΌχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για την Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωριτική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.

üΌχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.

üΝα μη περάσουν τα σχέδια τους για το νέο φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου με 45%.

üΚανένας άνεργος χωρίςεπίδομα ανεργίας,σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους!

üΚανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!

üΌχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καθώς οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – κουαρτέτου μπαίνουν στην τελευταία φάση με στόχο το σχέδιο-λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό να φτάσει μέσα στον Απρίλη στη Βουλή,αποδείχτηκε ότι στους 2 μήνες που μεσολάβησαν από τη δημοσίευση του αρχικού σχεδίου, κυβέρνηση και «θεσμοί» έστησαν τη «διαπραγμάτευση» με βασική επιδίωξη να κερδίσουν χρόνο, να καλλιεργήσουν την αυταπάτη ότι μπορεί να γίνει «κάτι καλύτερο». Στην πραγματικότητα αυτό που μεθόδευαν ήταν το βαθύτερο ξεθεμελίωμα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αυταπάτες περί «βελτιωτικών προτάσεων» από την κυβέρνηση.

Όμως και στο φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται η ληστεία του αιώνα! Ότι άφησαν απείραχτο το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα το μαζέψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που βάζει στο στόχαστρο όσους μισθούς ξεπερνούν τα 1500 ευρώ και μάλιστα μεικτά!

Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, θα είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, τον ΣΕΒ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!

Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της.

Η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει, που οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν αντέχουν να δουν ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση των συνθηκών ζωής τους. Που παρόλα αυτά δείχνουν αξιοθαύμαστη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και στους μετανάστες, δημιουργώντας «αντίπαλο δέος» και μην επιτρέποντας στις ρατσιστικές, φασιστικές, φωνές να ακούγονται δυνατά.

Να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα στο οποίο εξετάζεται:

  • Δραματική μείωση των νέων συντάξεων, αλλά και του εισοδήματος των ήδη συνταξιούχων: 29% για τα 30 χρόνια Ασφάλισης, αντί του 60% στο ισχύον καθεστώς, ή στο 38% για τα 35 χρόνια Ασφάλισης, αντί για 70% στο ισχύον καθεστώς.
  • Αν η ανταποδοτική σύνταξη θα δίνεται γενικά σε όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης ή αν θα τεθούν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια.
  • Επιπλέον, αν η «εθνική» σύνταξη θα δίνεται στη βάση της 15ετίας ή αν θα οριστεί η συμπλήρωση της 20ετίας ως προϋπόθεση για την καταβολή ολόκληρου του ποσού των 384 ευρώ. Εδώ μιλάμε για τη σφαγή των νέων συναδέλφων που μπαίνουν στην Εκπαίδευση σε μεγαλύτερη ηλικία στα 35 και 40 τους χρόνια, των αναπληρωτών και ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών που εργάζονται λίγους μήνες το χρόνο.
  • Μείωση των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επανυπολογισμού τους.

Μόνο με ανυπότακτο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Είναι ανάγκη με τις κινητοποιήσεις και τις διαδηλώσεις μας, με την αποφασιστικότητα και τη μαχητικότητά μας να αποδείξουμε ότι μπορούμε να δώσουμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το μήνυμα ότι δεν μπορεί να παίζει άλλο με τις ζωές μας, ότι μπορούμε να κάνουμε το φόβο να αλλάξει στρατόπεδο.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε Κοινωνική Ασφάλιση

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

  • Συμμετέχουμε – στηρίζουμε τη μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, από Πάτρα-Αθήνα και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 10 Απρίλη στο Σύνταγμα.
  • Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.

Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 7/4

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΧΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !